Valmet Automotive kehittää akkujärjestelmää pyöräkuormaajaan

Valmet Automotive ja ylöjärveläinen Avant Tecno kehittävät yhteistyössä täyssähköiseen pyöräkuormaajaan litium-akkujärjestelmän. Nykyinen lyijyakkuja käyttävä Avant e5 -sähkökuormaaja julkistettiin vasta alkuvuodesta.

Suomalaisyrityksen kuormaajasta kehitetään Valmet Automotiven ja Avant Tecnon yhteistyöllä litium-akulla varustettu versio, joka tarjoaa aiempaa pidemmän toiminta-ajan sekä suuremman hyötykuorman. Litium-akku tarjoaa merkittävästi lyijyakkua parempaa suorituskykyä.

Kevyessä käytössä litium-akun suorituskyky on 30 prosenttia lyijyakkua parempi, raskaalla kuormituksella toiminta-aika on jopa kolme kertaa lyijyakkua pitempi. Litium-akun voi ladata jopa puolessa tunnissa, ja 30 prosenttia lyijyakkua kevyempänä se parantaa selkeästi kuormaajan hyötykuormaa.

Akun kehitystyössä Valmet Automotive hyödyntää kokemustaan autoteollisuuden ja työkoneiden akkujärjestelmien suunnittelu- ja valmistusprojekteista. Avantin tavoitteena on kehittää Valmetin kanssa yhteistyössä kokoluokkansa edistynein täyssähköinen pyöräkuormaaja.

Avant Tecno valmistaa pienkuormaajia ja niiden työlaitteiden ja lisävarusteita. Yritys aloitti toimintansa vuonna 1991. Avantin tehdas sijaitsee Ylöjärvellä Tampereen kupeessa.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639