Jättikokoinen kuva-arkisto tekoäly- ja konenäkötutkijoille

Verkkokauppajätti Amazon on  julkistanut uudenlaisen kuvapankin tutkimuskäyttöön. Jokaiseen kuvaan liittyy myös metadatatiedosto. Kuvia voidaan käyttää esimerkiksi tekoäly- ja konenäkötutkimuksessa. Kuvat on otettu Amazonin varastoissa sijaitsevista tavaralokeroista.

Aluksi palvelussa on runsaat 1000 kuvaa, mutta syksyn aikana tämän Amazon Bin Image Data Set -kuvapankin kokoa kasvatetaan sadoilla tuhansilla uusilla kuvilla. Kuvat ovat käytettävissä veloituksetta Amazonin verkkoyksikön Amazon Web Servicesin S3-tallennuspalvelussa.

Niitä voidaan Amazonin mukaan hyödyntää erilaisiin konenäkö- ja koneoppimisprojekteihin, kuten tavaroiden lukumäärän laskemiseen sekä puutteellisilla metatiedoilla varustetusta datasta oppimiseen.

Nyt julkistetut lokerikkokuvat kuluvat Amazonin verkkoyksikön AWS:n avoimen datan kokoelmaan, joka sisältää myös satelliittikuvia, riisilajikkeiden genomidataa, multimediatiedostoja sekä yhdistysten veroilmoituksia.

Amazon Academic Research Awards (AARA) julkistaa samalla haettavaksi tutkimusapurahoja konenäkötutkimukseen.

Etusija on tutkimuksilla, joita voidaan soveltaa erityyppisiin ongelmiin ja joissa voidaan käyttää monien eri kokoelmien dataa. AARA kannustaa hyödyntämään hakemuksissa erityisesti lokerikkokuvadataa.

TAUSTAA: Nettikauppa Amazonin kautta liikkuu miljoonia tuotteita. Toimitusten apuna käytetään robotti- ja konenäköteknologiaa. Amazon Bin Image Data Set sisältää kuvia, jotka on otettu osana päivittäistä varastotoimintaa robottien kuljettaessa tavaralokeroita.

LISÄÄ: Amazonin kuva-arkisto (LINKKI), satelliittikuvia yms (LINKKI) ja tutkimusapurahat (LINKKI).

Päivitetty 10.51

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639