Huippupelien takana uusinta teknologiaa

Monien suosituimpien mobiilipelien kehitysalustana on käytetty Suomessakin toimivan amerikkalais-tanskalaisen Unity Technologiesin ohjelmistoja. Esimerkiksi Pokémon Go on yksi yli 200 000 mobiilipelistä, jotka on kehitetty Unityn alustalla, samoin suuri osa suomalaisista mobiilipelimenestyksistä. Suomen yksikkö on myös vuoden kasvuyritys.

Peliteknologiayritys Unity Technologies Finland on pokannut tähän mennessä jo kaksi kasvupalkintoa. Tekniikka & Talous -lehti myönsi eilen peliteknologiayritys Unity Finlandille Vuoden teknologiakasvaja -palkinnon. ja alkuvuonna Kauppalehti palkitsi Unityn Vuoden 2016 parhaana kasvuyrityksenä.

”Yli 30 prosenttia kaikista mobiilipeleistä on tehty Unityn teknologian avulla, joten voi perustellusti sanoa, että Unity on suuri salaisuus pelialan kansainvälisen kasvun takana”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Jussi Laakkonen.
Unity Tecnologies Finlandin  toimitusjohtaja Jussi Laakkonen.

”Yli 30 prosenttia kaikista mobiilipeleistä on tehty Unityn teknologian avulla, joten voi perustellusti sanoa, että Unity on suuri salaisuus pelialan kansainvälisen kasvun takana”, sanoo Suomen Unityn toimitusjohtaja Jussi Laakkonen.

Unityn liikevaihto kasvoi viime vuonna 300 prosenttia 118 miljoonaan euroon. Yhtiön vuoden 2015 nettotulos oli 15 miljoonaa euroa. Suomessa Unityn liiketoiminta keskittyy kahteen täällä Applifierin startup-vaiheessa kehitettyyn tuotteeseen: mainosverkko Unity Adsiin ja videojakelutuote Everyplayhin.

Unity Finlandissa työskentelee tällä hetkellä yli sata ihmistä, mutta aikoo palkata uusia huippuosaajia edelleen. Suomen yritys syntyi, kun amerikkalais-tanskalainen, maailman suurin peliteknologiayritys Unity Technologies osti vuonna 2014 suomalaisen Applifierin.

Unityn peliteknologia toimii mahdollistajana muille peliyrityksille. Yli 5,5 miljoonaa pelikehittäjää käyttää Unityn peliteknologiaa uusien pelien kehittämiseen mobiililaitteille, pelikonsoleille sekä virtuaalitodellisuuslaitteille.

Seuraavaksi kuvan- ja puheentunnistus

Assembly-tietokonefestivaalin ja Applifierin perustajiin kuuluvalla Unity Finlandin Jussi Laakkosella on pitkän ajan perspektiivi pelialaan.  Suomessa on Laakkosen mukaan paljon huimaa osaamista, ja pelialalla valtavasti mahdollisuuksia innovoida uutta.

”Esimerkiksi mobiililaitteiden kameroiden ja mikrofonien käyttämistä luovasti yhdessä kuvan- tai puheentunnistuksen kanssa ei vielä ole laajamittaisesti kokeiltu peleissä. Suomalainen peliala on vuosi vuoden jälkeen tuonut mobiilimarkkinoille uusia läpimurtoja, joten uskon, että seuraava pelimarkkinoita mullistava innovaatio voi jälleen kerran tulla Suomesta’’. Laakkonen sanoo.

Suomesta on tullut Laakkosen mukaan myös kansainvälisten sijoittajien sekä ammattilaisten silmissä yksi maailman kovatasoisimmista mobiilipelikehittäjien keskittymistä. ”Tämä vaatii, että uuden supermenestyjän avainhenkilöt näkevät markkinat vuoden tai kahden päähän’’. Laakkonen arvioi.

KORJAUS: Pelien kehitysalustana on käytetty amerikkalais-tanskalaisen pelijätin kehittämää teknologiaa. Yrityksen Suomen-yhtö kasvaa pääosin Suomessa kehitettyjen tuotteidensa avulla (Unity Ads, EveryPlay).

Kuva: Unity Technologies

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!