Innovaatioseteli kiinnostaa tuhansia yrityksiä

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan jopa 7 000 pk-yritystä aikoo hakea Tekesin uutta innovaatioseteliä. Yritys voi ostaa sen avulla 5 000 euron arvosta kehittämis- ja asiantuntijapalveluita. Innovaatiosetelillä ei ole toimialarajoitusta.

Vuosia teknologiapiireissä ideoitu innovaatioseteli kiinnostaa laajasti eri alan yrityksiä ja toimijoita. Seteli on yksi Sipilän hallituksen Yrittäjyyspaketin toimenpide-ehdotuksista. Innovaatiosetelillä yritys voi ostaa asiantuntijapalveluita 5 000 euron arvosta.

Elinkeinoelämän kskusliitto EK:n selvityksen mukaan uudesta innovaatiosetelistä olivat erityisen kiinnostuneita ns. sitoutujayrittäjät. Heidän osuutensa kaikista seteliä varmuudella hyödyntävistä on jopa 59 prosenttia. Sen sijaan mielenkiinto oli selvästi vähäisempää ns. kehittäjäyrittäjillä, vaikka ne panostavat aktiivisemmin innovaatiotoimintaan ja niillä on jo aiempaa kokemusta innovaatiopalveluista.

EK:n innovaatioasiantuntija Jari Konttinen, uskoo tutkimustulosten viittaavan siihen, että innovaatiosetelillä aikaansaadaan aito vipuvaikutus. Varsinkin kun hallitus on määritellyt innovaatiosetelin kohderyhmäksi erityisesti ne yritykset, jotka eivät vielä ole innovaatiopalvelujen käyttäjiä ja jotka hakevat ensimmäistä kertaa innovaatiorahoitusta.

EK:n tutkimustulosten valossa juuri tämä yritysjoukko olisi nyt aktivoitumassa innovaatiopalveluiden käyttöön. Parhaassa tapauksessa suomalaisessa pk-kentässä tapahtuu siirtymä, jossa tuhansia uusia yrityksiä lähtee uudistumisen tielle. Samalla asiantuntijatostot voivat aktivoida uusia tutkimus- ja kehittämispalveluita Suomeen.

Sitoutujayrittäjän liiketoiminta ja sitä koskevat päätökset henkilöityvät muita korostuneemmin yhteen ihmiseen. ”Tällaisille yrittäjille innovaatioseteli voi olla ratkaiseva kannuste, joka aktivoi virittämään uutta kehitystoimintaa”, arvioi yrittäjäpaneelin kehittänyt johtava asiantuntija Jari Huovinen EK:sta.

LISÄÄ: Tekesin innovaatioseteli (LINKKI) ja uutisia aiheesta (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639