Microsoft toi uuden PC-malliston

Kannettavista ja tablettikoneista on tullut mikrojen valtavirtaa kännyköiden kanssa. Perinteisiä tornimikroja myydään vain tehokäyttöön, mutta suunta on niissäkin ohuempaan suuntaan. Microsoft esitteli eilen tulevan Windows 10:n päivityksen rinnalla litteämmän konemalliston pöytämikrosta Surface-kannettavaan.

Microsoftin kehittämä Surface Studio -kone lupaa muuttaa työpöytämikron uudenlaiseksi tietokeskukseksi. Lisäksi Microsoft esitteli muitakin uusia Windows 10 -laitteita, kuten Surface Dialin ja entistä tehokkaamman Surface Bookin. Kännyköistä ei ollut mitään uutta kerrottavaa.

Litteät 28 tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu Surface Studio edustaa Microsoftin mukaan uutta tuotekategoriaa. Konmicrosoftohjaine muuntautuu pöytätyöasemasta digitaaliseksi suunnittelualustaksi. Vastaavian näyttöön integroituja mikroja on nähty tosin Applen iMacin lisäksi muiltakin valmistajilta.

Microsoft julkaisi pöytäkoneen lisäksi tehokkaamman Surface Book kannettavat. Kolme uutta mallia sisältävät Intelin Core i7 -prosessorit jaa aiempaan nähden tuplasti enemmän grafiikkaprosessointitehoa.

Uusien koneiden lisäksi Microsoft esitteli pienikokoisen Surface Dial -ohjauslaitteen (kuvassa). Se kytkeytyy Windows 10:een ja mahdollistaa Surfacen kanssa nopeamman tavan vierittää, zoomata ja navigoida sisältöä näytöllä.

Eilisessä julkistustilaisuudessa Microsoft kertoi myös ensi vuoden alussa tulevasta Windows 10:n Creators Update -päivityksestä. Uuden päitityksen luvataan tuovan 3D- ja yhdistetyn todellisuuden sisältöjen luomisen, jakamisen ja kokemisen. Esimerkiksi omia pelejä voi striimata toisille pelaajille.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639