Video: Magneettisella musteella itsekorjautuvaa elektroniikkaa

Magneettinen muste voi olla ratkaisu itsekorjautuviin akkuihin, antureihin tai puettavaan elektroniikkaan. Kalifornian San Diegon yliopiston tutkijaryhmä on kehittänyt magneettisen musteen, jonka mikrohiukkasia voidaan ohjata tiettyyn suuntaan.

Olemassa olevat muut itsekorjautuvat materiaalit vaativat ulkoista liipaisua käynnistämään korjausprosessin. Ne myös kestävät muutamasta minuutista useisiin työpäiviin. Kolmen millimetrin halkeaman, on ennätys itsekorjautuvien järjestelmien alalla.

Uusi materiaali ei vaadi ulkopuolista katalyyttiä toimiakseen ja vaurio korjautuu noin 50 millisekunnissa. Tutkijat vaurioittivat rakennetta jopa yhdeksän kertaa samaan paikkaan. He aiheuttivat vaurioita myös neljässä eri kohdassa rakennetta.  Ne korjasivat itsensä ja palauttivat toimintakykynsä, vaikkakin menettivät parhaan johtavuutensa.

Kuvan t-paidan hihaan printatun itsekorjautuvan piirin ledi sammuu, kun piiri leikataan poikki. Muutamassa sekunnissa se kuitenkin syttyy uudelleen, kun piirin kaksi osaa liittyvät jälleen yhteen.

LISÄÄ: Nanobitteja (LINKKI) ja tutkijoiden tiedote (LINKKI) ja magneettisen muistin toiminta (LINKKI, video).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639