Suomi vie aurinkovoimalan Egyptiin

Aurinkoenergiajärjestelmiä kehittävä GreenEnergy Finland (GEF) ja Egyptian Technical Projects Company (TEPCO) ovat sopineet tuhannen megawatin aurinkosähkövoimalaitoksen toimituksesta lähelle Kairoa. Avaimet käteen -toimituksen hinta on noin miljoona euroa.

Egyptiläisen teollisuuslaitoksen katolle asennettava voimalaitos rakennetaan 3755:stä JA Solarin 280 watin yksikideaurinkopaneelista. Mukana on myös ABB:n string-invertterit sekä älykäs ohjaus- ja valvontajärjestelmä.

Kairon läheisyydessä sijaitsevaan 6th of October Cityyn valmistuvan aurinkovoimalan odotetaan olevan toiminnassa ensi vuoden toukokuun ensimmäisellä viikolla. Samalla se toimii pilottilaitoksen tuleville kaupoille.

’’Olemme löytäneet, emme ainoastaan asiakkaan, vaan myös luotettavan partnerin, jonka kanssa voimme jatkaa laajentumista MENA-markkinoille (Lähi-Itä & Pohjois-Afrikka)”, sanoo GreenEnergy Finlandin toimitusjohtaja Miko Huomo.

Egyptiin tuleva voimalaitos suunnitellaan Suomessa, mutta osa kojevalmistuksesta ja moduulien kokoonpanosta tehdään Egyptissä. Myös paikallisia asennuspalveluja tullaan hyödyntämään.

Kuva: Helenin huhtikuussa 2016 käyttöönotettu Kivikon aurinkovoimala.

EXTRA: GreenEnergy Finland Oy on nopeasti kasvava suomalainen aurinkoenergiayritys. Kansainvälisille markkinoille tähtäävä GEF on tehnyt hassunhauskan markkinointivideoonsa hahmon, joka tunnistetaan kaikkialla maailmassa. Toimitusjohtaja Miko Huomo halusi siihen lapsuuden sankari David Hasselhoffin.

Markkinointivideon toteutti suomalainen mainostoimisto Nitroid.  (LINKKI, video)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016