Slush2016: Paikannusratkaisu ja älylukko voittivat Elisan IoT-kisan

Suomalainen energiaomavarainen paikannusratkaisu ja älylukkoadapteri ottivat voiton Elisan Slush-tapahtumassa järjestämässä IoT-alan innovaatiokisassa. Palkinto oli 50 000 ja 30 000 euroa. Koko Slushin kisan ja 500 000 euroa sai ranskalainen CyberAngel, joka on kehittänyt ratkaisun verkon tietoturva-aukkojen löytämiseen.

Teleoperaattori Elisa Innovation Challenge -kilpailu ratkesi kasvuyrittäjien Slush 2016 -tapahtumassa. Kaksiosaisen kilpailun voittajina palkittiin suomalaisyritykset Emergence ja Lukoton. Elisan kisaan osallistui yhteensä 97 kilpailuideaa ja 16 osallistujamaata. Niistä 19 kilpailijan ja kuuden finalistin joukosta voittoon nousivat suomalaiset teollisuuden IoT-sovelluksista Emergence ja kotien IoT-ratkaisuista Lukoton.

Kilpailun tuomaristo arvosti molempien sarjojen voittajien kohdalla erityisesti kykyä tuotteistaa palvelu kansainvälisille markkinoille. ’’Kilpailumme voittajat osoittivat tänäkin vuonna, että maailmanmarkkinaa kannattaa tavoitella alusta lähtien’’, iloitsee Elisan IoT-hankkeesta vastaava johtaja Markku Hollström.

Espoolaisen Emergencen paikannusratkaisu toimii akun ja aurinkopaneelin avulla jopa yli 10 vuotta ilman huoltoa. Yrityksellä on Liikenneviraston kanssa käynnissä pilotti, jossa seurataan meriviittojen sijaintia.

’’Ratkaisumme soveltaa suomalaista radio- ja mobiiliosaamista uudelle liiketoiminta-alueelle, minkä ansiosta olemme lyhyessä ajassa saaneet aikaan tuotteen, jolle ei löydy maailmalta kilpailua, kertoo Emergencen toimitusjohtaja Vesa Aaltonen.

Emergence palkittiin Elisa IoT Innovation Challege -kilpailun voitosta 50 000 euron rahapalkinnolla.

Lukoton voi tehdä joka kodista älykodin

Elisa Smart Home Innovation Challenge -sarjassa etsittiin uusia älykotiratkaisuja yksityiskoteihin. Kilpailun voitti vantaalainen Lukoton, jonka lukkoadapteri muuttaa kodin lukot älypuhelimella avattaviksi. Kilpailun puitteissa Lukoton keskittyi kehittämään helppokäyttöistä kuluttajapalvelua.

’’Elisan tuella meillä on mahdollisuus muuttaa matkapuhelimella avattava älylukko hintavasta harvojen uutuustuotteesta joka kodin vakiovarusteeksi, iloitsee Ari-Pekka Hietala, yksi Lukoton Experience Oy:n perustajista.

Lukoton palkittiin Elisa Smart Home Innovation Challenge -kilpailun voittajana 30 000 euron pääpalkinnolla. Toisen sijan ja 5000 euron palkinnon sai ruotsalainen Minut, joka on kehittänyt uudenlaisen tekoälyyn perustuvan kodinturvalaitteen.

LISÄÄ: Slush Pitching-kisa  (LINKKI) ja CyberAngel (LINKKI), Elisan Innovation Challenge (LINKKI),  Emergence (LINKKI), Lukoton Experience (LINKKI) ja Minut (LINKKI).

Kuva: Slush 16 / Samuli Pentti

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016