Kuopiolaiselle anturikeksinnölle miljoonarahoitus

Teollisuusyritys Rocsole on saanut miljoonaluokan sijoituksen Shelliltä. Rahoitus liittyy Rocsolen tuottamaan anturiin, jolla voidaan mitata merenalaisten öljyputkien saostumat.

Kun saostumat tunnistetaan tarkan analytiikan avulla, voidaan tiedoilla estää putkien tukkeutuminen. Laite ei vahingoita putkea tai häiritse sen toimintaa. ’’Shell tunnistaa tarjoamamme palvelun arvon, joka perustuu patentoituun sähköiseen tomografiakuvantamiseen’’, sanoo Rocsolen hallituksen puheenjohtaja Anssi Lehikoinen.

Lehikoinen on tyytyväinen, että yritys pääsee työskentelemään sijoittajan kanssa, joka ymmärtää teollisuusprosessien kuvantamiseen liittyvät edut ja liikearvon. Vuosi sitten Rocsole sai sijoituksen espanjalaiselta öljy- ja kaasuyritys Repsolilta.

Rocsole on saanut alkunsa Itä-Suomen yliopistosta. Lehikoisen mukaan sovelletun fysiikan laitoksella tehtävä inversio-ongelmien tutkimus on antanut erinomaisen perustan teollisen tomografiakuvantamisen kehittymiselle ja Rocsolen perustamiselle.

Lehikoinen toimii Rocsolen lisäksi Itä-Suomen yliopiston innovaatiojohtamisen, erityisesti tutkimuksen kaupallistamisen osa-aikaisena professorina.

Kuva: Rocsolen anturiratkaisun tietoja voi katsoa myös mobiililaitteilla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016