Suomalainen anturivalmistaja myy – hakee kasvua nettisovelluksista

Elektroaktiivisten ferroelektreettiantureiden ja -kalvojen valmistaja Emfit keskittää resursseja internetin yli toimivia värähtelyjen ja voimien mittaamiseen. Suomalaisyritys myy erikoishälyttimiä sisältävän tuoteportfolion ruotsalaiselle Abilialle.

Vaajakoskelainen Enfitin taipuisaa anturimateriaalia (kuvassa oik.) käytetään esimerkiksi paperikoneissa, urheiluvälineissä ja rakennuksissa. Yritys on tunnettu erityisesti vuoteessa tapahtuvasta kosketuksettomasta biosignaalien mittaamisesta. Yritys myy anturikalvoa myös muille laitevalmistajille.

Yrityksen ydinosaamista ovat elektroaktiiviset anturit sekä internetin yli tapahtuva reaaliaikainen värähtelyjen ja voimien mittaus. Nyt yritys luopuu epilepsia- ja vuoteesta poistumishälyttimistään (kuvassa vas.), jotka se myy ruotsalaiselle terveydenhoitoalan Ablilialle.

’’Kaupan ansiosta voimme keskittää resurssimme pitkän aikavälin strategiaamme, joka on kehittää reaaliaikaisia, Internetin yli toimivia värähtelyjen ja voimien mittaus ratkaisuja’’, kommentoi Emfitin vetäjä Heikki Räisänen sopimusta.

Abilia on myynyt Enfitin epilepsia- ja vuoteesta poistumishälyttimiä jo monen vuoden ajan.

Kuvat: Emfit

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016