Nissan tuo robottiautot Eurooppaan

Japanilainen autonvalmistaja Nissan tuo itseohjautuvat ajoneuvot testeihin Lontoon kaduille. Nissan on tehnyt  koeajoja julkisilla teillä jo ennen tätä vain Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Lontoon kokeilun alkaminen seuraa Nissanin viimeaikaisia ilmoituksia, joiden mukaan lähitulevaisuudessa markkinoille tuotavat Qashqai ja uusi Nissan Leaf on varustettu itseohjautuvalla ProPILOT-teknologialla. Tekniikka mahdollistaa yhden kaistan itseohjautuvan ajon moottoriteillä. Viime vuonna Nissan julkaisi Japanissa Serena-mallin, jossa oli ensimmäisenä ProPILOT-teknologiaa.

Myös ProPILOT-versioiden vientiä Yhdysvaltojen ja Kiinan markkinoille suunnitellaan. Nissan aikoo lanseerata vuonna 2018 järjestelmän, joka mahdollistaa kaistanvaihdot maantieajossa. Vuonna 2020 on vuorossa yrityksen mukaan kaupunki- ja risteysajoon soveltuva järjestelmä.

Nissanin protoauton järjestelmä koostuu millimetriaaltotutkasta, lasertunnistimista, kameroista, nopeista ja nopeasta elektroniikka- ja näyttöratkaisusta. Nämä kaikki mahdollistavat auton itseohjautuvan toiminnan sekä maanteillä että kaupungissa, kun päämäärät lisätään navigointijärjestelmään.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016