Lisää tehtävää autotehtaaseen – milloin taas sähköautoja?

Valmet Automotive ja Mercedes-Benz tiedottivat tänään, että suomalaisyhtiö ryhtyy valmistamaan Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven kompaktiautomallia Uudenkaupungin autotehtaalla. Samalla voi esittää kysymyksen, milloin Valmet Automotive palaa sähköautojen valmistajaksi?

Valmet Automotiven uuden valmistussopimuksen kestoa ja laajuutta ei kerrota, mutta ne ovat vastaavia kuin yrityksen aiemmista Mercedes-Benz-malleista tekemissä sopimuksissa.

Valmistussopimus allekirjoitettiin huomattavasti aiemmassa vaiheessa kuin edeltävissä Valmet Automotiven ja Mercedes-Benzin autoprojekteissa. Muutos korostaa Valmet Automotiven merkitystä osana Mercedes-Benzin tuotantostrategiaa.

”Yhteistyömme Valmet Automotiven kanssa on onnistunut äärimmäisen hyvin”, kehuu Mercedes-Benzin henkilöautopuolen ostotoimesta ja toimittajalaadusta vastaava johtaja Klaus Zehender. Siksi hänen mukaansa on luonnollista, että ”jatkamme tätä yhteistyötä myös seuraavan sukupolven kompaktiluokan autoissa’’

Valmet Automotive käynnistää uuden kompaktiautomallin valmistukseen tähtäävän projektin välittömästi. Projekti keskittyy A-sarjan hitsaamoon tehtäviin muutoksiin, mutta muutostarpeita on myös maalaamossa ja kokoonpanossa. Mercedes-Benzin A-sarjan valmistus jatkuu Suomessa vuoden loppupuolelle.

Uuden automallin valmistussopimus nostaa Valmet Automotiven ja Daimlerin yhteistyön aivan uudelle tasolle, ja samalla se vakiinnuttaa Uudenkaupungin autotehtaan tuotannon useiksi vuosiksi’’, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

”Positiiviset Suomi-uutiset jatkuvat. Tätä kehitystä Uudessakaupungissa on ollut ilo seurata. Uskallan väittää, että viimeistään nyt myös jokaiselle suomalaiselle on selvinnyt aiheen mittasuhteet ja merkitys koko Suomen taloudelle,” toteaa Mercedes-Benziä myyvän Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm.

Valmet Automotive käynnistää tänään myös rekrytointikampanjan, jolla haetaan noin 1000 uutta autonrakentajaa. Tällä hetkellä Uudenkaupungin autotehtaan henkilöstömäärä on 2300.  Lähiaikoina työt aloittaa 300.  Vuoden 2017 jälkipuoliskolla Uudenkaupungin autotehtaan henkilömäärän arvioidaan olevan noin 3700.

LINKKI:  Kiinalaisen akkuvalmistaja CATL osti palan Valmet Automotivea, Uusiteknologia.fi:n uutinen 30.1.2017 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016