Suomi kansainvälisen tutkimusyhteisön johtoon

Suomesta tuli heinäkuun alusta alkaen merkittävän tutkimus- ja innovaatioyhteisö Eurekan puheenjohtajamaa. Yhteisöön kuuluu yli 40 maata Euroopan unioni mukaan lukien.

Suomi johtaa verkostoa ensi vuoden kesään asto. Edellisen kerran Suomi oli Eurekan puheenjohtajana 1991-1992. Puheenjohtajuuden uusiminen juuri nyt itsenäisyyden juhlavuonna tukee Suomen kansainvälisen profiilin nostamista. Vuoden aikana pidetään muun muassa kolme korkean tason tapaamista Tampereella, Oulussa ja Helsingissä.

Suomen puheenjohtajakauden tavoitteena ovat verkoston palvelukyvyn kehittäminen, verkoston laajuuden hyödyntäminen sekä yritysten roolin esiintuominen eurooppalaisessa innovaatiopolitiikassa.

Suomi on valinnut kaudelleen kolme erityistä painopistettä, joilla se ohjaa verkoston kehittämistä ja tuo näkemystään koko eurooppalaiseen innovaatiopalveluiden kenttään. Suomi on aktiivisesti mukana kehittämässä kansainvälisiä innovaatiopalveluita

”Smart EUREKAssa kyse on tehokkuudesta ja asiakaslähtöisyydestä verkoston toiminnassa. Pohjoismaana meidän on luontevaa tuoda tätä ajattelutapaa esiin, koska olemme tottuneet toimimaan näin’’, kertoo Suomen kauden puheenjohtaja, Tekesin kehitysjohtaja Heikki Uusi-Honko.

Uusi-Honko kuvailee EUREKAa ketteränä kansainvälisen innovaatiotoiminnan alustana yrityksille. Eureka-hankkeiden rahoitus on pääosin kansallista ja asioida voi kansallisten organisaatioiden, kuten Tekes, kanssa.

”Suomalaiset pk-yritykset ovat edelleen vähemmän kansainvälistyneitä kuin vaikka kilpailijat muissa Pohjoismaissa. Eurekan kaltaisia verkostoja aktiivisesti hyödyntämällä tähän tilanteeseen voidaan osaltaan vaikuttaa”, Uusi-Honko sanoo.

TAUSTAA: Innovaatio- ja tutkimusyhteisö Eurekassa yli 40 varsinaista jäsentä (ml. EU:n komissio) ja lisäksi liitännäisjäseniä Euroopan ulkopuolella.  Verkosto on perustettu vuonna 1985 ja Suomi on yksi sen alkuperäisistä perustajamaista.

LISÄÄ: Eureka Network (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017