Lisättyä todellisuutta koululaisille

Suomalaisia opetusinnovaatioita viedään jo maailmalle lisätyn todellisuuden ja 3D-tulostuksen avulla. Helsinkiläinen 3DBear-yritys tarjoaa virtuaalisia ympäristöjä. joiden avulla voidaan tuoda kouluihin aivan uudenlaisia oppimiskokemuksia.

Vuonna 2016 Suomessa käyttöön otettu opetussuunnitelma toi perusopetukseen ohjelmoinnin ja virtuaaliset ympäristöt. Siihen liittyen helsinkiläinen startup-yritys 3DBear lähti kehittämään koulujen kanssa pelillisiä oppimisympäristöjä. Apuna uusissa oppimisympäristöissä hyödynnetään 3D-tulostusta, virtuaalitodellisuutta (VR) ja lisättyä todellisuutta (AR).

Yhteinen nimittäjä järjestelmässä on kolmiulotteinen malli (3D-malli), joka luodaan 3D-mallintamalla ja voidaan 3D-tulostaa tai visualisoida lisätyssä todellisuudessa  tai virtuaalimaailmoissa.

Suomalainen osaaminen on haluttua myös ulkomailla. ”Olemme vieneet suomalaista opetusosaamista jo USA:n kouluihin Piilaaksosta New Yorkiin” kertoo 3DBearin toimitusjohtaja Kristo Lehtonen.  ”Haluamme tehdä opettajien työn hauskaksi ja 3D-tulostamisesta lasten leikkiä, ympäri maailmaa”, hän vakuuttaa.

Yritys tarjoaa opettajille valmiit tuntisuunnitelmat, jotka on helppo ottaa käyttöön ilman että ensin tarvitsee käyttää aikaa omaan opiskeluun. Tarjolla on perinteisen PC-mikron selainkäytön lisäksi kännykkäsovellukset Androidille ja Applen iOS:lle.

Kuvat: 3DBear

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017