Suomalaisyritys osti lisää tekoälyä

Suomalainen tiedonhallinnan ohjelmistoja kehittävä M-Files on ostanut kanadalaisen tekoäly-yritys Apprenton. Yrityskauppa vahvistaa M-Filesin asemaa älykkään tiedonhallinnan ratkaisujen kehittäjänä ja toimittajana.

Suomalaisen M-Files ostama Apprenton, joka kehittää tekoälyyn ja luonnollisen kielen käsittelyyn perustuvia teknologiaratkaisuja. Yrityksen teknologia osaa tulkita vapaamuotoista tekstisisältöä, kuten sähköpostiviestejä sekä verkkolevyillä sijaitsevia tiedostoja.

Tekoälyn avulla tiedonhallintaan saadaan älykkyyttä ja automatiikkaa, jolloin liiketoimintatietojen ja -prosessien hallinta on entistä tehokkaampaa ja yksinkertaisempaa.

Apprentoa koskeva yrityskauppa sekä äskettäin julkistettu yhteistyö globaalin tekoälyteknologioihin erikoistuneen ABBYY:n kanssa vahvistavat M-Filesin asemaa älykkään tiedonhallinnan edelläkävijänä.

”Tekoälyn, analytiikan ja automatisoinnin avulla tiedonhallintaa voidaan tehdä paljon älykkäämmin, jolloin myös käyttäjät löytävät tarvitsemansa tiedon nopeasti ajasta ja järjestelmästä riippumatta.”, toteaa M-Filesin toimitusjohtaja Miika Mäkitalo.

Apprento Business Context Engine -ratkaisun taustalla on patentoitava teknologia, joka hyödyntää luonnollisen kielen käsittelyä (NLP) ja ymmärtämistä (NLU). Näiden kehittyneiden menetelmien ansiosta ratkaisu kykenee tulkitsemaan merkityksiä ja käsitteitä eri sisällöistä ja järjestelmistä.

Aiemmin tänä vuonna M-Files laajensi jo toimintaansa Euroopassa ostamalla ranskalaisen StreamDesignin. Ranskan-toimipisteen avulla M-Files aikoo kiihdyttää kasvuaan suoramyynnin, asiakastoimitusten, tukipalvelujen kuin myös kanavamyynnin kautta.

Monet arvostetut kansainväliset markkinatutkimuslaitokset ovat nostaneet  suomalaisen M-Filesin maailman johtavien toimijoiden joukkoon uusimmissa raporteissaan.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!