Keikkakokemus siirtyy virtuaaliseksi – VR-lasit ja anturit käyttöön

Oulun yliopisto tutkii konserttikokemuksen siirtämistä 360 asteen virtuaalikokemukseksi. Vastaavaa selvitystä ei ole vielä toteutettu tässä mittakaavassa  muualla. Suomalaisen metalliyhtye Amorphiksen maailmankiertueen päätöskeikka välitetään verkkoon Elisan ja Nokian Ozo-virtuaalikameroiden avulla.

Oululaistutkijoiden tarkoituksena on verrata uudenlaista VR-lasein tehtävää virtuaalista konserttielämystä tavalliseen etäkonserttiin esimerkiksi mobiililaitteesta katsomalla, jolloin elämys on vain kaksiulotteinen.

Tutkimuksen kohteena on huominen lauantain (23.9) suomalaisen Amorphis-hevibändin keikka, joka striimataan koetta varten 360 asteen videona.  Kokeessa ovat mukana tutkimusryhmät Oulun Center for Ubiquitous Computing- ja Interact Research Unit-  sekä LeaForum-ihmislaboratoriosta.

Tutkijaryhmät seuraavat keikan aikana koehenkilöiden fiiliksiä mittaamalla antureilla aivosähkökäyriä ja muita psykofysiologisia reaktioita. Kasvolihaksista tutkitaan antureilla myös tunnetiloja.

Koehenkilöitä on virtuaalikeikalla kolmekymmentä.  Heillä on käytössä aloituskuvan pahviversion lisäksi Oculus- ja HTC-Vive VR-silmikot sekä vertailutiedoksi normaalit älypuhelimet videoyhteydellä.

 

Amorphis Under The Red Cloud -kiertueensa päätöskeikka  Helsingin The Circuksessa välitetään suorana Elisan verkon kautta. Amorphiksen keikka on ensimmäinen reaaliaikainen Nokia Ozo-virtuaalitodellisuuslähetyksenä toteutettu konsertti Suomessa.

Päivitetty Nokian ja ELisan tiedoilla 25.9.2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017