Oulu tiukemmin tietoliikenneyhteistyöhön

Oulun yliopisto lähtee Aallon ja Helsingin yliopiston kanssa Nokia Bell Labsin Distinguished Academic Partner -kumppanuusohjelmaan. Yhteistyön tiivistämisellä haetaan uusia keinoja kehittää tulevaisuuden verkkoratkaisuja. Mukana on 25 huippuyliopistoa eri puolilta maailmaa.

Nokian Bell Labsin partneriohjelma tarjoaa tutkijoille mahdollisuuden päästä seuraamaan langattoman tulevaisuuden kehittämistä globaalissa yritystoiminnassa. Näin varmistetaan tieteellisen tutkimustiedon hyödynnettävyys tulevaisuuden langattoman teknologian sovelluksissa ja palveluissa.

”Oulun yliopisto on johtava tutkimusyhteistyökumppanimme, ja olemme iloisia saadessamme globaaliin verkkoomme vahvaa langattoman tietoliikenteen osaamista. Odotamme mielenkiinnolla uudenlaista yhteistyötämme”, Nokia Bell Labsin tutkimusjohtaja Lauri Oksanen sanoo.

Mukana olevat yliopistot ja tutkimusorganisaatiot tekevät tutkimus-, koulutus- ja innovaatioyhteistyötä Nokia Bell Labsin kanssa sekä luovat yhteistä näkemystä langattoman teknologian tulevaisuudesta. Kumppanuusohjelma tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille.

Bell Labs on alun perin yhdysvaltalainen, elektroniikkaan ja tietojenkäsittelyyn keskittynyt tutkimus- ja kehitysorganisaatio. Vuoden 2016 Alcatel-Lucentin yrityskaupan myötä se on nykyisin osa Nokia-konsernia.

Kuva: CWC, Oulun yliopisto

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017