Pieniin internet-satelliitteihin säteilyä sietäviä piirejä

Renesas Electronicsin omistama Intersil on julkistanut uusia edullisemman hintatason säteilyä kestäviä mikropiirejä. Muovikoteloidut piirit soveltuvat käytettäväksi esimerkiksi matalalla LEO-kiertoradalla lentäviin internet-satelliitteihin. Piensatelliittien toiminta-aika on myös aiempaan lyhyempi.

Avaruuteen suunnitellaan jo satojen pienten satelliittien laivastoa, joiden kautta voitaisiin tarjota laajakaistaiset Internet-yhteyden kaikkialle. Alemmalla kiertoradalla lentävät LEO-piensatelliitit näkyvät maapallon jokaiseen kulmaan.

”Pienien satelliittien rajoitetumpi käyttöikä ja alhainen maapallon kiertorata vievät kohti halvempia kaupallisia hyllyvalikoiman COTS-mikropiirejä’’, vakuuttaa Intersilin johtoon kuuluva Philip Chesley.

Intersilin uudet säteilyä sietävät edullisemman hintaluokan muovikomponentit sisältävät ISL71026M 3,3 voltin ohjaimen CAN-lähetinvastaanottimen, ISL71444M 40 voltin rail-to-rail (RRIO) -nelikko-operaatiovahvistimen sekä ISL71001M kuuden ampeerin kuormapisteen (POL) jänniteregulaattorin.

Piiriuutuuksien avulla voidaan tuottaa ratkaisuja, jotka ovat selvästi edullisempia kuin virallisen Class V (avaruustason) tuotteilla tehtynä.  Kaikki kolme piiriä ovat läpäiseet karakterisointitestauksen, joihin sisältyvät kokonaisionisoiva annos (TID) aina 30 krads (Si) yksittäiselle tapahtumalle (SEE).

SEE-tapahtuma ottaa huomioon yksittäinen tapahtuman loppuun palamisen (SEB), yksittäisen tapahtuman lukittumisen (SEL), yksittäisen tapahtuman transientit (SET) ja yhden tapahtuman toiminnalliset keskeytykset (SEFI) lineaarisella energiasiirtymällä (LET) 43MeV • cm2/mg.

Säteilyä sietävä muovikotelointi hyödyntää Intersilin pitkäaikaista osaamista rankkojen avaruusolosuhteiden rad hard (> 75krad) ja rad-tolerant (<75krad) -tuotteista. Intersilin ISL71xxxM-sarjan piirit sopivat myös esimerkiksi korkealle lentäville (> 40 km) avioniikkajärjestelmille tai lääkinnällisille laitteille, joissa säteily on huomioitava.

LISÄÄ: Intersil (LINKKI), piensatelliittien piiritekniikat (LINKKI, pdf), tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)-

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017