Espooseen autotekniikan innovaatiokeskus

Sulautetun tekniikan yritys Symbio perustaa Espooseen innovaatiokeskuksen yhdessä autoteollisuuden komponenttivalmistajan, japanilaisen Denso Corporationin kanssa. Toiminta alkaa vielä tämän vuoden puolella. Keskus sijoittuu Symbion pääkonttorin yhteyteen Espooseen. 

Autoteollisuus käy läpi suuria muutoksia juuri nyt. Muun muassa sähköautot, itseohjautuvat autot ja uudet digitaaliset ajo- ja huoltopalvelut vaativat kehittyneempää tekoälyä ja uudenlaisia komponentteja.

”Innovaatiokeskuksen tavoitteena on yhdistää Denson johtava autoteollisuuden osaaminen Symbion kuluttajatuotteiden erityisosaamiseen ja saada ne saman katon alle, sanoo Symbion toimitusjohtaja Arto Kuusinen.

Innovaatiokeskuksen perustamisen aiesopimus allekirjoitettiin 24.10.2017.

”Ilmoitimme hiljattain tytäryhtiön perustamisesta Saksaan, jotta voimme paremmin vastata autoteollisuuden tarpeisiin. Tämä on hyvä mahdollisuus kehittää Espoon konttorimme ja Denson yhteistyötä, mutta myös saksalainen yrityksemme hyötyy tästä, Kuusinen sanoo.

Symbio ja Denso hyödyntävät Design Thinking -metodologiaa kehittämisessa. Design Thinking -metodologiaa käytetään luovaan ongelmien ratkontaan ja suunnitteluun. Menetelmää käytetään laajasti liiketoiminnassa, ohjelmoinnissa ja sosiaalisten kysymysten äärellä. Metodologiassa ihmiskeskeisyys, käyttäjäystävällisyys ja ratkaisujen testaaminen ovat tärkeässä roolissa.

Kummankin yhtiön työntekijät tekevät innovaatiokeskussa töitä rinnakkain, mutta lisäksi Symbio kertoi tiedotteessa palkkaavansa myös erityisesti konseptisuunnittelijoita ja ohjelmistoarkkitehteja innovaatiokeskusta varten.

Yhtiöt aikovat kehittää ratkaisuja autoteollisuuteen prototyyppikehityksen avulla. ”Me haluamme selvittää, miltä liikkuvuuden tulevaisuus näyttää yhteiskunnassamme. Yhteistyömme hyödyttää sekä autoilijoita että yhteiskuntaa. Olemme todella innoissamme innovaatiokeskuksen avaamista mahdollisuuksista ja yhteistyöstä Symbion kanssa”, sanoo Denson toimitusjohtaja Kazuoki Matsugatani.

TAUSTAA: Symbio on globaali kehityskumppani teknologiayrityksille kuten Nokialle, Microsoftille, HP:lle, Ciscolle, Googlelle ja IBM:lle sekä auto- ja kuljetusteollisuudelle kuten Volvolle, STMicroelectronicsille, Densolle, Ponsselle ja Sandvikille. Symbion vahvuusalueita ovat automaatio, robotisaatio ja IoT. Yrityksen pääkonttorissa Espoossa on 200 henkilöä ja liikevaihto oli viime vuonna 19,3 miljoonaa euroa.