Ex-nokialaisten mobiiliyritys nousi kasvuykköseksi

Tamperelainen entisten nokialaisten perustama Piceasoft on suomalaisista teknologiayritysten kirkkain kasvuraketti, kertoo Deloitten 50-kasvuyrityksen uusi listaus. Piceasoft on kasvanut neljän vuoden aikana huimat 3 840 prosenttia.

Deloitten Technology Fast 50 -ohjelmassa on listattu Suomen nopeimmin kasvavat teknologiayritykset. Piceasoftin kanssan kasvuyritysten kärkeen pääsivät  toiseksi sijoittunut äänieristettyjä puhelinkoppeja valmistava Framery (2 873 %) ja kolmanneksi sijoittunut Nosto Solutions (2 234 %), joka tarjoaa verkkokaupoille kuluttajan ostokokemusta parantavan automaattisen markkinointiohjelmiston.

Tamperelainen Piceasoft on vuonna 2012 ex-nokialaisten perustama ohjelmistoyritys. Yhtiö on luonut ainutlaatuisen ohjelmistotuoteperheen, joka kattaa koko mobiililaitteen elinkaaren uuden laitteen käyttöönotosta sen uusiokäyttöön asti.

Piceasoftilla on asiakkaita jo yli 60 maassa ja yli 90 prosenttia sen liikevaihdosta tulee kansainvälisiltä markkinoilta. Siellä yritys aikoo edelleen kasvaa ”Näemme kasvumme jatkuvan erinomaisena myös tulevina vuosina”, kertoo Piceasoftin toimitusjohtaja Jyri Roselius .

Piceasoftin kaltainen kasvutarina on merkki siitä, että suomalainen softayritys voi hyvin saavuttaa johtavan aseman. ”Hienoa nähdä Nokian spinnoffina syntynyt Piceasoft kasvulistamme kärjessä, sanoo Deloitten teknologia-, media- ja telekommunikaatio toimialan johtaja Jukka-Petteri Suortti .

Deloitten Technology Fast 50 -lista on täyttynyt nopeista kasvajista, joita versoo ympäri Suomen. Tänä vuonna listan sekä ensimmäinen että toinen sija menee Tampereelle. Kaiken kaikkiaan Tampereelta listalle ylsi jopa yhdeksän yritystä, Oulusta kuusi ja Turusta neljä.

LISÄÄ: Deloitte Technology Fast 50 -lista (LINKKI, pdf)