Slush17: Oulu toi 5G-demot Helsinkiin

Oulun yliopisto toi 5G-kokemuksen kansainvälisen Slushin teknologiayleisön elettäväksi ja koettavaksi. Oulun yhteisosastolla esitellään 5G:n etäläsnäoloa sekä antureiden avulla vuorovaikusta ympäröivän maailman kanssa.

Slushiin 5G-elämyksen toteutti Oulun yliopiston CWC-tutkimuskeskus, Business Oulu ja oululaisfirmat. ’’Annetaan esimakua uudesta 5GTN-Yhteisö-palveluympäristöstä, joka avataan yrityksille joulukuussa’’, kertoo Oulun 5G-testiverkon ohjelmajohtaja Olli Liinamaa tiedotteessa.

Uusi 5G-testiverkon (5GTN) yhteisö-palveluympäristö avataan virallisesti 11.12 Oulussa järjestettävässä julkistus- ja yhteiskehittämistapahtumassa. Avajaisten ohjelma päivittyy 5G-testiverkon sivustolle, minkä kautta on myös mahdollista osallistua tilaisuuteen etäyhteydellä.

”Nyt kun järjestelmän raamit on luotu, on aika kehittää 5G:n mahdollistamia sovelluksia”, sanoo 5G-kehityksessä mukana oleva akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

Oulun 5GTN tarjoaa myös kauan mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea erilaisiin järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön.

LISÄÄ: 5GTN-testiverkko ja videoyhteys 11.12.2017 tilaisuuteen (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!