Suomalaisyritykseltä kannettava hyperspektrikamera

Oululainen Specim Spectral Imaging on esitellyt maailman ensimmäisen helposti kannettavan Iq-nimisen hyperspektrikameran. 1,3 kiloinen uutuus mahdollistaa valmistajansa mukaan materiaalinäytteiden analysoinnin sekunneissa missä tahansa.

Spektroskopian ja digitaalikuvantamisen yhdistävä hyperspektrikuvantaminen sopii erityisesti vaativiin mittaussovelluksiin. Tekniikka mahdollistaa pikselitason spektrianalyysin. Tekniikka tarjoaa keinot sekä isojen että pienten näytteiden fysikaalisen ja kemiallisen koostumuksen analysointiin.

Oululaisyrityksen Specim Iq voi tuottaa käyttäjilleen kriittiset päätökset ja nopean reagoinnin tulokset Esimerkiksi poliisit pystyvät löytämään rikospaikalta todisteet hetkessä. Tai taidealalla väärennösten välittömästä havaitsemisesta voi tulla rutiininomainen osa kaupankäyntiä. Myös teollisuus sekä elintarvike- ja terveysalueet ovat tulevia hyödyntäjiä.

Tähän asti kilpailevien laitteiden monimutkaisuus, suuri koko ja reaaliaikaisen informaation puute ovat rajoittaneen yrityksen mukaan hyperspektrikuvantamisen käyttöä. Uuden laitteen käytön luvataan olevan selvästi helpompaa.

”Graafisen käyttöliittymän kautta saa välittömät mittaustulokset ja tiedot ongelmista ilman että tarvitsee osata monimutkaista matematiikkaa tai signaalinkäsittelyä’’, sanoo Esko Herrala, yksi Specim Spectral Imaging perustajista ja innovoijista.

Kamera ja ohjelmisto ovat hänen mukaansa mukautettavissa ja konfiguroitavissa elintarviketurvallisuuden, kierrätyksen, terveysalan, metsätalouden ja monien muiden sektorien tarpeisiin. Kamera sopii myös kolmansien osapuolten tuotesovelluksiin. Tätä helpottaa sovellustyökalut kehittäjille.

LISÄÄ: Specim Spectral Imaging (LINKKI) ja Iq tuotetieto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!