Video: Autoihin pitkälle näkevä 3D-kamera

Las Vegasin elektroniikkamessuilla esitellään 3D-tyyppinen TransportEye-kamera, joka näkee sadan metrin etäisyydelle asti. Kamera soveltuu autojen automaattiajamista helpottaviin järjestelmiin ja teollisuuskoneisiin. Katso videolta miten kamera toimii.

Kilpaileviin ratkaisuihin verrattuna se lupaa tarjoa parempaa tarkkuutta, mahdollisuuden aikaisempaan vaaratilanteiden havaitsemisen ja parannetun heikon valon suorituskyvyn.  TransportEye-kameran tunnistusalue on pisin, jota tällä hetkellä tuetaan millä tahansa auton stereokameralla.

Uusi 3D-kamera pystyy tunnistamaan kamerakuvassa olevat kohteet ja niiden sijainnin tarkasti. Lisäksi kameraohjelmisto osaa kompensoida tärinästä sekä äärilämpötiloista johtuvia kameravääristymiä.

Stereokuvan muodostavien kameroiden linssit on sijoitettu vain 12 sentin päähän toisistaan.  Pienikokoinen kamera sopii autossa esimerkiksi taustapeilin taakse. Uudella kameralla on sovelluskohteita myös teollisuusratkaisuissa.

Kamerakeksinnön taustalla ovat Hisense Group, TransTech ja Corephotonics. Uusi TransportEyen kameratekniikka on esilliä ensi viikolla Las Vegasissa pidettävillä CES 2018 mesuilla.

LISÄÄ: TransportEye (LINKKI) ja video (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusinta tietoa   – Lue tästä ilmaiseksi!