Nanomateriaalista syntyy pieni suojaustunniste

New Yorkin yliopiston Tandon School of Engineeringin tutkijat ovat kehitelleet uuden luokan kloonaamattomia kyberturvallisuuden primitiivejä. Ne on tehty edullisesta nanomateriaalista korkeimmalla mahdollisella rakenteellisen satunnaisuuden tasolla.

Tutkijat tarjoavat ensimmäisen todisteen täydellisestä tilallisesta satunnaisuudesta molybdeenidisulfidista (MoS2), jota he kasvattivat vaihtelevilla kerrospaksuuksilla ja siten energiakaistaa virittäen vaikuttivat materiaalin ominaisuuksiin.

”Yksikerroksisessa paksuudessa tällä materiaalilla on puolijohteen optiset ominaisuudet, jotka emittoivat valoa, mutta useamman kerroksen paksuudessa materiaali ei enää emittoi valoa. Tämä ominaisuus on ainutlaatuinen tälle materiaalille”, toteavat tutkijat.

Tuunaamalla materiaalin kasvuprosessia syntynyt ohutkalvo hahmottuu satunnaisesti esiintyviksi alueiksi, jotka joko emittoivat tai blokkaavat valoa. Valolle altistettuna rakenne muuntuu ainutlaatuiseksi edulliseksi todennusavaimeksi.

Tutkimusryhmä kuvailee tulevaisuutta, jossa tällaisia nanomateriaaleihin perustuvia turvallisuusprimitiivejä voidaan tuottaa edullisesti suurissa määrin ja soveltaa siruun tai muuhun laitteistoon, aivan kuten postimerkki kirjeeseen. Metallikontakteja ei tarvita ja tuotanto voi tapahtua riippumatta sirun valmistusprosessista.

LISÄÄ: Nanobitteja.fi (LINKKI) ja tutkijoiden tiedote (LINKKI) ja artikkeli ASC Nano-tiedelehdessä (LINKKI).

Kuva: NYU Tandon School of Engineering

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017