Lisää tarkkuutta oskilloskooppimittauksiin

Rohde & Schwarz on esitellyt uudet RTM3000 ja RTA4000 -oskilloskooppinsa.  Laitteet tarjoavat 10-bittisen pystysuuntaisen AD-erottelun, jota tarvitaan tarkoissa mittauksissa. Tuttua on myös aiemmista mallisarjoista kymmenen tuuman kosketusnäyttö ja kosketusohjaus.

Suurin osa viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana valmistetuista oskilloskooppeista on tarjonnut kahdeksan bitin erottelun. Kymmenen bittiä tarvitaan kuitenkin esimerkiksi DC-linjan rippeli- ja kohinamittauksiin, joissa tarvitaan korkeaa pystysuoraa erottelua ja hyvää lineaarisuutta.

Rohde & Schwarzin uusi RTM3000 oskilloskooppilaitesarja tarjoaa kaksi- ja nelikanavaisia laitteita kaistanleveyksillä 100 MHz, 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz ja 1 GHz.  Mitattava signaali digitoidaan omalla 10-bittisellä viiden giganäytettä sekunnissa nopeuteen pystyvällä AD-muuntimella. Laitteissa on vakiona 40 miljoonan näytteen kanavakohtainen muistin.

Nelikanavaisessa Rohde & Schwarzin RTA4000-oskilloskooppissa on kymmenen tuuman kosketusnäyttö. Laite sopii myös erilaisten sarjaliikenneprotokollien analysointiin.

Nelikanavaiset RTA4000 -sarjan oskilloskoopit tarjoavat kaistanleveydet 200 MHz, 350 MHz, 500 MHz ja 1 GHz. Nämä laitteet perustuvat pitkälle samaan perustekniikkaan kuin R & S RTM3000-laitesarja, mutta tarjoavat reilusti enemmän muistitilaa.

Kanavakohtaista muistia on RTA4000-sarjan laitteissa sadalle meganäytteelle ja yhteismuistialuetta yhdelle giganäyteelle.

Lisämuistin muisti antaa käyttäjille mahdollisuutta talleentaa analysoitavia signaaleita pidemmän aikaa. Tämä auttaa erityisesti silloin, kun analysoidaan sarjaliikennettä tai virran päälle- ja poiskytkentäsekvenssejä.

Lisäominaisuuksina RTA4000 -sarjan oskilloskooppeihin on muun muassa mixed signal (MSO) –vaihtoehto 16 integroidulla digitaalisella kanavalla, protokollakoodaustuki eri standardiväylille sekä integroitu aaltomuodon generaattori.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz (LINKKI), tuotetiedot RTM3000 (LINKKI) ja RTM4000 (LINKKI).