Lumi ei haittaa juurikaan radio- ja tv-lähetyksiä

Alkuvuoden 2018 runsaat lumisateet, ja niitä seurannut vaikea tykkylumitilanne, aiheuttivat pahoja sähkökatkoksia eri puolella Suomea, erityisesti Kainuun alueella. Sen sijaan radio- ja tv-verkot toimivat Digitan mukaan varsin normaalisti  muutamaa yksittäistapausta lukuun ottamatta.

Digitan radio- ja tv-verkkojen käytettävyydelle on asetettu erittäin korkeat käytettävyysvaatimukset viranomaisten toimesta. Niiden on turvata tiedonkulku yhteiskunnassamme myös poikkeusolosuhteissa.

”Digitan 38 pääasemalla ei ole ollut lainkaan tv-verkon lähetyskatkoksia alkuvuoden aikana”, kertoo Digitan operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala.

Hänen mukaansa Digitan keskeisimmät järjestelmät ovat varmistettuja, lisäksi pääasemat on varustettu  varavoimakoneilla, jotka käynnistetään aina poikkeavien sääolosuhteiden vallitessa.

’’Kainuun tilanteeseen olimme varautuneet muun muassa  toimittamalla varavoimakoneita muilta huoltoalueiltamme täytelähetinasemille”, Ala-Hautala kertoo.

Radio pystyy välittämään tietoa ja viranomaisten ohjeita myös pitkien sähkökatkosten aikana.  ”Kotona kannattaakin aina pitää saatavilla paristokäyttöinen radio, myös autoradiosta voi kuunnella uutiset”, Ala-Hautala muistuttaa.

Digitan palvelukeskus valvoo valtakunnallisia verkkoja 24/7 vuoden ympäri, ja maanlaajuinen ylläpito-organisaatio pystyy reagoimaan nopeasti poikkeamiin, yritys kertoo tiedotteessaan.