Autotehdas lisää panoksia akkuratkaisuihin – Ilpo Korhonen sivuun

Uudenkaupungin autotehdas vaihtaa toimitusjohtajaansa ja laajentaa erityisesti suunnittelupalveluitaan ja ajoneuvojen akkujärjestelmien kehittämistä. Autonvalmistus säilyy jatkossakin kulmakivenä, mutta samalla yritys aikoo kasvattaa toimintaansa Keski-Euroopassa lähelle avainasiakkaita.

Valmet Automotiven hallitus on päättänyt toteuttaa muutoksen yrityksen johdossa. Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen siirtyy tehtävästään helmikuun loppuun mennessä.

Uuden toimitusjohtajan haku on käynnistetty. Väliaikaisesti Valmet Automotiven emoyhtiön toimitusjohtajan tehtäviä hoitaa Valmet Automotive -konsernin lakiasiainjohtaja Minna Huhtaniska.

Muutoksen taustalla on yrityksen toiminnan uudelleenjärjestely. Viime vuosien kovat panostukset robottien ja väen lisäämiseen ovat rokottaneet yhtiön tulosta. Väkeä tehtaalla oli vuoden lopussa yli 4000.

Viime lokakuussa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoi Teknologia17-messuilla, akkualueen voivan tuoda yritykseen viiden vuoden sisään jopa satojen miljoonien bisneksen Suomessa ja yrityksen muissa toimintamaissa. Hän on koulutukseltaan insinööri, MBA.

Samalla yhtiön panokset suunnittelupalveluiden ja sähköajoneuvojen ratkaisujen ja akustojen toimituksiin ovat kasvaneet. Taustalla on tammikuussa 2017 julkistettu yhteistyö kiinalaisen akkuvalmistaja  Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) –yrityksen kanssa, josta tuli myös yksi Uudenkaupungin autotehtaan suurimmista omistajista.

Suunnittelupalveluiden merkitys korostui vuosi sitten kun Valmet Automotive osti suunnittelupalveluja tarjoavan yrityksen Saksassa. Kaupan myötä Valmet Automotive vahvistui noin 800 asiantuntijalla, joiden toimipaikat sijaitsevat lähellä tärkeimpiä asiakkaitamme. Kaikkiaan Valmet Automotivella on tällä hetkellä noin 1000 insinöörin tiimi.

LISÄÄ: Uutinen Teknologia17-messuilta, Ilpo Korhosen esitelmä (LINKKI) ja Valmetin tiedote 29.1.2018 (LINKKI)

TAUSTAA: Valmet Automotive uusille alueille

  • Suunnittelupalveluiden laajentamisen ja CATL-kumppanuuden tavoitteena on tuoda Valmet Automotiven mukaan lähemmäs avainasiakkaitaan sekä vahvistaa yrityksen asemaa alan merkittävänä toimijana Euroopassa nopeasti kehittyvässä ja kasvavassa sähköautoliiketoiminnassa.
  • Uudenkaupungin autotehtaan uutena päämääränä on tukea eurooppalaisia autoteollisuuden yrityksiä ja heidän alihankkijoitaan sekä valittuja muiden teollisuuden alojen yrityksiä. Siihen yritys pyrkii  kehittämällä sähköajoneuvojen voimalinjaratkaisuja, integroimalla niitä ajoneuvoihin sekä toimittamalla akkujärjestelmiä.
  • Valmet Automotiven palvelutarjonta mahdollistaa myös kokonaisten ajoneuvojen suunnittelun sekä ajoneuvojen ja kattojärjestelmien valmistamisen. Nykyisin Uuden kaupungin tehtaan teoreettinen tuotantomäärä on 100 000 autoa vuodessa.
  • Valmet Automotivella on pitkä historia Saab- ja Porsche-autojen sopimusvalmistajana. Lisäksi yhtiö hankki sähköautojen suunnittelu- ja valmistusosaamista hybridi- ja täyssähköautojen ensimmäisessä aallossa. Pioneeriajan yritykset ehtivät kaatua ennen nykyistä sähköautoboomia.
  • Valmet Automotive palveluksessa on 5500 työntekijää Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa. Suomessa työntekijöitä on yli 4000.
  • Yhtiön omistajat suomalaistaustaiset sijoitusyhtiö Pontos ja Suomen valtion Teollisuussijoitus Tesi sekä uutena kiinalainen akkuvalmistaja CATL.