Fingrid hakee kehitysideoita innovaatiokisalla

Kantaverkkoyhtiö Fingrid hakee verkkojen hallintaan ja huoltoon uusia kehitysideoita, jotka olisivat toteutettavissa 1-5 vuoden kuluessa. Yhtiö hakee Innovaatiokisalla eri kokoisia yrityksiä, yhteisöjä ja tiimejä. Myös valmiit ja kaupallistetut ratkaisut kiinnostavat.

Kantaverkon kunnossapito on siirtymävaiheessa kohti kunto- ja riskiperusteista ylläpitomallia. Muutoksella halutaan varmentaa korkea käyttövarmuus, tehokkaampi sähköverkon käytettävyys ja kunnossapitotöiden optimaalinen kohdentaminen.

Verkon kuntotilaan halutaan entistä parempi näkyvyys. Fingrid hakee byt uusia keinoja sähköverkon komponenttien lämpötilan mittaamiseen ja eristimien kunnossapito.

Ideat voivat liittyä esimerkiksi mittausteknologiaan (esim. kustannustehokkaat langattomat anturit ja anturit; kuva, värähtely, lämpötila), informaation käsittelyyn (esim. neuroverkot, geneettiset algoritmit), mittaustiedon visualisointiin, minikoptereihin ja laserkeilaukseen. Ideassa mahdollisesti käytettävien tiedonsiirtomenetelmien tulee pohjautua kaupallisiin ratkaisuihin.

Kisassa menestyneill Fingrid tarjoaa projektin luonteesta riippuen 10 000 – 30 000 euron kehitysrahoitusta ja valmiiden ratkaisujen pilotointia.  Yhtiö valitsee enintään 10 toimijaa, joiden kanssa projekti-ideoita kehitetään edelleen.

Haku toteutetaan yhteistyössä Spinversen kanssa. Hakuaika on 28. maaliskuuta asti.

LISÄÄ: Fingridin lämpömittaus-ideat (LINKKI) ja eristimien kunnossapitoideat (LINKKI)