Hallitus ei lämmennyt innovaatiorahoitukselle

Teknologiateollisuus pitää hallituksen kehysriihessä työllisyyteen ja osaamiseen osoittamia lisäpanostuksia tarpeellisina, mutta muistuttaa, ettei pitkän aikavälin uudistuksia saa unohtaa. Suuri pettymys on, ettei innovaatiorahoituksen tasoa korjattu.

Innovaatiorahoituksen jääminen pois talouskasvua vauhdittavasta keinovalikoimasta kismittää alan teollisuutta. Viime vuosina julkisen rahoituksen osuus yritysten TKI-investoinneista on Suomessa laskenut alle puoleen OECD:n keskiarvosta.

Jorma Turunen, Teknologiateollisuus ry

”Innovaatiot ovat todistetusti tehokkain keino edistää kasvua ja uudistumista. Siksi TKI-rahoitukseen kannattaa panostaa niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina”, Teknologiateollisuuden Jorma Turunen toteaa.

Teknologiateollisuuden mukaan lisärahoitusta tarvitaankin heti vauhdittamaan julkisen ja yksityisen sektorin TKI-yhteistyötä

Hallituksen kehysriihi tarjoaa pika-avuksi akuuttiin työvoimatarpeeseen tärkeää määrärahojen lisäystä muunto- ja täydennyskoulutukseen osaajapulasta kärsiville aloille.

Teknologiateollisuus on selvittänyt taustaksi jo omien jäsenyritystensä osaaja- ja osaamistarvetta. Selvityksen tulokset julkistetaan toukokuun alussa.