Suomi tarvitsee digiministerin – järjestöt vaativat

Teknologia- ja ohjelmistoteollisuus vaativat seuraavaan hallitukseen tiedepolitiikasta ja digitalisaatiosta vastaavaa ministeriä. Mukana ovat Teknologiateollisuuden lisäksi ohjelmistoyrittäjät, Palvelualojen työnantajat ja Suomen Yrittäjät.

Yritysmaailma haluaa varmistaa digitalisaation kehityksen. Heidän mukaansa seuraavan hallituksen tulee ottaa selkeä johtajuus digitalisaation edistämisessä. Käytännössä se tarkoittaisi tietopolitiikan johtaminen ja keskeisten digitalisaatiohankkeiden koordinointi yhdelle ministerille.

’’Nyt tarvitaan selkeää johtamista ja kokonaisnäkemystä digitalisaation johtamisessa, jotta Suomi pärjää kovenevassa globaalissa kilpailussa’’, sanoo Teknologiateollisuuden digitalisaatiojohtaja Ville Peltola

Digitalisaation edistäminen on tällä hetkellä hallituksessa usean eri ministeriön ja ministerin vastuulla. Tähän järjestöt haluavat muutoksen sijoittamalla vastuuministerin Valtioneuvoston kansliaan riittävällä toimivallalla. Myös uuden Digi- ja väestötietoviraston tulisi toimia vastuuministerin ohjauksessa.

’’Seuraavan hallituksen on otettava haaste tosissaan: digiministerille on Suomessa akuutti tarve. Mantereiden välillä kytee ja eurooppalainen kehitys laahaa perässä’’, sanoo Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha arvioi.

Järjestöjen tavoitteena ei ole luoda uutta hallinnon siiloa tai operatiivista toimijaa. kertoo, että esimerkit muualta Euroopasta osoittavat selkeän toimivallan ja määrätietoisen toimeenpanon vievän hallinnonalat leikkaavaa digitalisaatiota tuloksekkaasti eteenpäin.

’’Ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen maan uudella hallituksella on tuhannen taalan paikka luoda maahan kasvua kokonaisvaltaisella digitalisaation johtamisella’’, sanoo  Suomen Yrittäjien digi- ja koulutuspäällikkö Joonas Mikkilä.

Kuva: Esimerkki digitaalisuudesta ovat palvelurobotit, Jyväskylän yliopisto, Uusiteknologia.fi 2.7.2018 (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – vain kerran kuukaudessa (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2018/