Pienikokoinen LoRa kahtena versiona – eri taajuudet

Murata on julkaissut kaksi maailman pienikokoisimmaksi ilmoittamaansa LoRa-verkkojen yhdyskäytävämoduulia. Niistä on kaksi eri versiota, koska Euroopassa LoRa-verkot toimivat 868 megahertsin ja Yhdysvalloissa 915 MHz taajuusalueella.

LoRa-verkon rakentamisessa tarvitaan yhdyskäytäviä, joka välittävät LoRa-tekniikkaa käyttävien anturien viestit internetiin. Muratan uuden pienikokoisen LoRa Pico Gateway -moduulin avulla voidaan suoraviivaistaa LoRaWAN-yhdyskäytävien kehittämistä.

Muratan moduulin avulla voidaan helposti lisätä LoRa-osuus esimerkiksi sulautettuun reitittimeen tai langattomaan tukiasemaan LoRaWAN-tuki. Toimivan. Moduuleista LBAA0ZZ1TY on tarkoitettu EU-alueen markkinoille ja LBAA0ZZ1QM Yhdysvaltain markkinoille.

Moduulit ovat 14-nastaisesta metallisuojatussa kotelossa, jolla on kokoa 55 x 21 x 3,4 mm. Tietoliikenteen rajapintoina on USB-CDC-virtuaalisarja- ja UART-portti.

Moduulin sisällä on ohjainpiirinä STMicron STM32F401 Arm Cortex M4, Semtech SX1308 -keskitin, kaksi Semtech SX1257 RF-etupääpiiriä ja I/Q-lähetinvastaanottimet sekä Skyworksin RF-etupään antennisovitusosa. Virranhallinta rajoittaa virrankulutuksen USB-sovelluksissa 500 milliamppeeriin.

Muratan moduulivalikoimaan on uusien yhdyskäytämoduukien lisäksi anturikäyttöön optimoitu CMWX1ZZABZ LoRaWAN-moduuli.

Lisää: Murata (LINKKI), LoRaWan-moduulit (LINKKI) ja jakelijat Suomessa (LINKKI) sekä aiemmat LoRa-aiheen uutiset, tuotteet ja artikkeli Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI1 ja LINKKI2)