Nokian Bell Labs palkitsi innovaattorit

Nokian Bell Labsin kehittäjäkisan voitti  Samory Kpotufe koneoppimisesta sekä toisen palkinnon UCLA-yliopiston Aydin Babakhani terahertsin tunnistusratkaisustaan. Kolmanneksi tuli israelilainen kehittäjäryhmä, joka on tutkinut massiivitason langattomia IoT-yhteyksiä.

Pääpalkinnon voittanut Samory Kpotufe pääsee 100 000 euron rahapalkinnon lisäksi tekemään yhteistyötä koneoppimisen hyödyntämiseksi. Myös muille voittajille tarjotaan mahdollisuutta tehdä yhteistyötä Nokian Bell Labsin tutkijoiden kanssa.

Nokian Bell Labsin vetäjä teknologiajohtaja Marcus Weldon odottaa joukkoineen yhteistyötä kaikkien kolmen parhaan voittajan kanssa, jotta he voivat hyödyntää tutkimusideoita tulevina vuosina. Koneoppimisella päävoittajaksi tullut Samory Kpotufe on, tällä hetkellä Princetonin apulaisprofessori.

Kakkoseksi tullut UCLA-yliopiston Aydin Babakhani voitti 50 000 dollaria terahertsilaitteilla, jotka pystyvät tuottamaan ja vastaanottamaan laajan kirjon terahertsisäteilyä edullisilla laitteilla. Kolmanneksi tulleet Israelilaisen Barllanin yliopiston Benjamin Zaidel -ryhmä ja Technion-teknologiainstituutin Shlomo Shamai, voittivat 25 000 dollaria. Heidän miljoonat IoT-laitteet voidaan liittää helpommin radioverkkoon.

Bell Labs-palkintokilpailu houkutteli tänä vuonna yli 250 ehdotusta eri puolilta maailmaa.

Nokia Bell Labs julkisti kehittäjäkisan lisäksi Nokia Open Innovation Challenge 2018-voittajat. Ykköseksi ja 100 00 dollarin voittorahat kuittasi pienitehoista langatonta IoT-ratkaisua kehittänyt kanadalainen Spark Microsystems.

Kakkostilan 75 000 dollaria jakavat optisen tiedonkeruun Aoms Technologies ja tietoturvaa tarjoava Razor Secure, jotka molemmat pääsevät muiden tapaan jatkokehittämään tuotteitaan Nokia Bell Labsin tutkijoiden kanssa.

TAUSTAA:

  • Nokia Bell Labsissa on 92-vuotisen historiansa aikana kehitetty monia merkittäviä perustekniikoita, jotka ovat tukeneet tieto- ja viestintäverkkojen ja digitaalilaitteiden kehitystä.
  • Bell Labsin tehdyt tutkimukset ovat johtaneet yhdeksän Nobel-palkinnot, kolmen Turingin ja Japanin palkinnon saantiin. Lisäksi Bell Labsin tutkijat ovat saaneet runsaasti kansallisia mitaleja ja muita palkintoja.

Lisää: Bell Labs (LINKKI)

Kuva: Nokia Bell Labsin vetäjä teknologiajohtaja Marcus Weldon. Kuva on Mobile World 2017 -tapahtumasta.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018