Digipesulan suomalaispatentti piti puolensa

Helsinkiläisen Superoperator patentti auton tunnistuksesta ja autopalvelun mobiilikäynnistyksestä pysyy nykymuodossaan.  Patentti- ja Rekisterihallitus hylkäsi patenttia vastaan nostetut vastaväitteet. Keksintö mahdollistaa autopesuloiden lisäksi muunkin autoiluun liittyvän palvelun digitalisoinnin

Superoperatorin patentti kattaa sovelluksella käynnistettävät palvelut kuten autopesu, tankkaus, pysäköinti ja lataus, kun järjestelmä tunnistaa käyttäjän. Suomessa patenttiin perustuva järjestelmä on käytössä esimerkiksi Juhlapesun autopesuloissa ja autojen hoitopisteissä.

Juhlapesu-verkoston pesuloiden pesutoimintoa ohjataan digitaalisen käyttöliittymän kautta, jonka kuluttaja-käyttöliittymän on älypuhelinsovellus.

Superoperatorin ratkaisu käsittää autopesulan ohjauselementit ajoneuvon tunnistuksesta käyttäjätietohin.

Patentoitu teknologia on Superoperatorin tiedotteen mukaan mukaan sovellettavissa mihin tahansa autoiluun liittyviin palveluihin, pysäköinti, tankkaus, lataus tai pesu ja siihen voidaan liittää myös ajanvaraustoiminto. Myös alvelualusta voidaan yhdistää myös muihin palveluihin.

Superoperatorin digialusta on käytössä Euroopan lisäksi Yhdysvalloissa ja Australiassa sekä Uudessa-Seelannissa. Tänä päivänä järjestelmän kautta välittyy yli 200.000 tapahtumaa kuukausittain, siihen on kytketty yli 400 eri laitetta ja palvelulla on yli 110 000 kuukausittaista käyttäjää.