Suomalaista anturiosaamista vaateskanneriin

Saksalainen BSH-konserni tuo helsinkiläisen Spectral Enginesin Nironetm-anturitekniikkaan perustuvan tekstiiliskannerin pyykinpesun helpottamiseksi. Uusi Bosch X-Spect-skanneri tunnistaa ennen pesua erilaiset tekstiilit ja niissä olevat tahrat.

Suomalaisanturilla ryyditetty Boschin vaateskanneri julkistettiin äskettäin Kiinan  Shanghaissa Appliance World Expo (AWE) 2019 -kodinkonemessuilla.

Saksalaisyrityksen X-Spect-skannerin  ydin on Nirone Sensor X -anturi, joka määrittää pestävien tekstiilien materiaalin ja auttaa päättämään, kuinka tahroista päästään parhaiten eroon.

Skannattuaan tekstiilit langaton laite siirtää tekstiili- ja tahratiedot suoraan pesukoneeseen, joka valitsee tietojen perusteella automaattisesti oikeat pesuasetukset.

’’Tuote aloittaa meille uuden ajanjakson kuluttajasovellusten parissa ja todistaa, että antureitamme voi käyttää sekä teollisuuden sovelluksissa että kuluttajille suunnatuissa tuotteissa”, sanoo Spectral Enginesin toimitusjohtaja Jarkko Antila.

Tavallisen ihmisen arjessa tämä tarkoittaa esimerkiksi ruokaskannereita ruoan ravintoarvojen tarkistamiseen, älykkäitä kotitalouskoneita ja laitteita, joilla voi tunnistaa ruoka- ja lääkeväärennöksiä.

”Valitsimme Spectral Enginesin anturin, sillä heidän teknologiansa ovat poikkeuksellisen suorituskykyisiä ja joustavia ja heidän tiiminsä asiantuntijuus huippuluokkaa”, kehuu suomalaisyritystä BSH:n tutkimusyksikön johtaja Arndt von Bieren.

Bosch on yksi saksalaisen BSH:n kolmestatoista tuoteyrityksestä.

Lisää: Spectral Enginesin Nirone Sensor X -anturiuutinen (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja muut aiemmat Spectral Enginesin uutiset (LINKKI)

Kuva: Spectral Enginesin Nirone Sensor X -anturi.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2018