Apple sopi Qualcommin kanssa – Intel lopetti 5G-piiribisneksen

Patenttiriidoissa Qualcommin kanssa ollut Apple kertoi eilen sopineen kiistansa. Samallal Intel kertoi lopettavansa 5G-modeemipiirien kehityksen. Päätöksen arvellaan olleen takana myös Applen halukkuuteen sopia Qualcommin kanssa patenteista.

Intel ilmoitti illalla aikovansa poistua 5G-älypuhelimodeemiliiketoiminnasta. Nykyisille asiakkailleen yritys toimittaa edelleen 4g-modeemeha, mutta uuden pitkään kehitetyn 5G-modeemisarjan kehitys lopetetaan.

Applen on arveltu laskeneen tulevan 5G-iphonensa Intelin piireihin, mutta nyt yritys kääntynee Qualcommin puoleen, kun yritykset eilen sopivat uudelleen patenteista.

Uuden kuuden vuoden patenttisopimuksen perusteella Apple aloittaa uudelleen maksut Qualcommille, mutta summia ei julkisuuteen tuotu. Siihen siisältyy myös monivuotinen piirien toimitussopimus. Myös kaikki Applen ja Qaulcommin väliset patenttioikeudenkäynnit lopetetaan. Ne koskevat myös Applen sopimusvalmistajia.

5G-piireistä luopunut Intel kertoi ailen jatkavansa edelleen investoimista 5G-verkkopuolen ratkaisuihin. Sinällään palvelin- ja kytkentäratkaisut sopivatkin Intelin toimintaa modeemeja paremmin.

5G-modeemipiirit on Qualcommin lisäksi esitellyt Huawei, joka aikoo tarjota niitä talouslehtien mukaan rajoitetusti myös muille valmistajille. Qualcommin ja Applen ratkaisun jälkeen Huawei harkinnee modeemipiirin lisensointisuunnitelmiaan uudelleen.

Lisää: 5G-modeemipiireihin liittyviä uutisia (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!