Autoteollisuuden ohjelmistotoimittaja laajentaa Tampereella

Ohjelmistokehittäjä Unikie vahvistaa toimintoja siirtymällä isompiin tiloihin Tampereen Hervannassa. Yritys tuottaa Tampereella erikoisohjelmistoja ja omaan AI Visionin alustaansa perustuvia konenäkö- ja hahmotunnistusratkaisuja autoteollisuudelle. Testejä tehdään omilla robottiautoilla.

Tamperelaislähtöinen Unikie on tähdännyt alusta lähtien kansainvälisille markkinoille ja on onnistuneiden projektien ansiosta vakuuttanut ammattitaidollaan niin hyvin, että nykyisin osaamista uskalletaan ostaa jo myös etänä.

”Tähän asti meidät on lähtökohtaisesti aina haluttu asiakkaan omiin tiloihin, mutta nyt tilanne alkaa muuttua. Autonvalmistajat uskaltavat ostaa palveluitamme ja osaamistamme myös etäyhteyksien takaa. Tietoturvallinen ympäristö ja suojatut yhteydet päämiehen palvelimille mahdollistavat sen, että meidän kaverit voivat työskennellä Tampereelta käsin”, toteaa Unikien CIO & CSO Jari Mononen.

Uusien projektien käynnistyessä uuden työvoiman tarve on myös kasvanut. Haastavat projektit nimekkäille valmistajille kuitenkin kiinnostavat ohjelmistoalan osaajia, mikä on helpottanut nopeaa rekrytointiprosessia. Keski-Euroopan autojättien kanssa solmitut sopimukset työllistävät lisää ohjelmistoexperttejä myös Tampereen toimistolle.

”Saimme rekrytoitua Inteliltä useamman huippuosaajan kerralla. Sieltä vapautui kokonaisia tiimejä osaksi meidän organisaatiota ja saimme heidät suoraan asiakastöihin”, hehkuttaa Rauno Vänni Unikien myynnistä.

”Mitä isompi asiakas, sitä vaikeampaa on saada referenssilupaa. Tälläkin hetkellä teemme useamman autovalmistajan kanssa hankkeita, joista mistään ei voi sanoa sanaakaan”, kertoo Unikien toimitusjohtaja Esko Mertsalmi.

Vuonna 2015 perustetun Unikie viime vuoden konserniliikevaihto oli noin 16 miljoonaa euroa. Unikie työllistää yli 250 ohjelmistokehittäjää Tampereella, Turussa, Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa ja Kokkolassa. Sen lisäksi toimipisteet löytyvät Palo Altosta ja Berliinistä.

Kuva: Unikien tietokoneistettu testiauto lidarein ja kameroin varustettuna. Kuva: Unikie

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta