Nokia-merkille tulossa 5G-puhelin

Sirujätti Qualcomm ja Nokia-kännyköitä tuottava HMD Global ovat sopineet maailmanlaajuisesti 5G Multimode -patentteja koskevan lisensointisopimuksen. Sopimus vauhdittaa tulevien Nokia-merkkisten 4G- ja 5G-puhelimien kaupallista suunnittelua ja markkinoille tuloa.

Sopimuksen mukaan HMD Global lisensoi Qualcommin patentteja, joiden avulla yhtiö voi kehittää, valmistaa ja markkinoida Nokia-brändättyjä 3G-, 4G- ja 5G-puhelimia.

“Toimintamme kulmakivi on lupauksemme älypuhelimista, jotka vain paranevat ajan mittaan, ja teemme tämän eteen läheistä yhteistyötä alan johtavien toimijoiden kanssa”, sanoo HMD Globalin toimitusjohtaja Florian Seiche (kuvassa).

Sopimus on jatkoa HMD:n aiemmille sopimuksille amerikkalaisyhtiön puhelinpiireistä ja teknologioista.

”Olemme tyytyväisiä HMD Globalin kanssa allekirjoittamastamme 3G-, 4G- ja 5G-verkkotaajuksia koskevasta sopimuksesta, joka perustuu pitkäaikaiselle teknologiayhteistyöllemme”, sanoo Qualcomm Technology Licensing -yksikön liiketoimintajohtaja Alex Rogers.

Kuvituskuva: Qualcommin oma 5G-demolaite

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/