Bosch Connected World 2019: Lohkoketjuilla kommunikoiva auto

Latauspisteiden kanssa kommunikoiva sähköauto, joka maksaa jopa omat parkkimaksunsa oli esillä tänään Berliinissä alkaneilla Boschin ConnectedWorld 2019 -tilaisuudessa. Tapahtumassa on myös suomalaisväriä Bittiumin sulautetun tekniikan muodossa. Kaikkiaan tapahtumassa on noin 5000 alan asiantuntijaa.

Saksalainen teollisuusyritys Bosch tarjoaa Berliinin tapahtumassa katsauksen verkottuneen liikkumisen, teollisuuden ja muun elämän tulevaisuuteen. Esillä on puhetta ja ratkaisua esineiden internetistä esineiden talouteen. Niin sanottuihin hajautettuihin tilikirjoihin perustuvat teknologiat (DLT), kuten lohkoketjut, voivat hyvin muodostua näiden alojen avainteknologiaksi.

“Sulauttamalla fyysisen ja digitaalisen ulottuvuuden olemme luomassa ympäristön, joka tukee ihmisiä monilla elämän osa-alueilla”, arvioi Boschin pääjohtaja Volkmar Denner BCW19-tapahtumassa 5 000 politiikan, liike-elämän, tieteen, julkishallinnon ja teknologian huippuasiantuntijalle.

Hajautetut rakenteet palauttamaan luottamuksen myös internetiin. Ne ovat myös DLT-teknologioiden ytimessä: sen sijaan, että muutama alustatoimittaja säilöö dataa datakeskuksissaan, se hajautetaan useille palvelimille. “Jotta voimme rakentaa luottamusta digitaalisiin ekosysteemeihin, tarvitsemme avoimia alustoja ja internetin, joka kuuluu kaikille”, Denner sanoo.

Digijohtaja Michael Bolle, Bosch

Useiden tasa-arvoisten kumppanien ekosysteemin hallinnoimat hajautetut alustat ovat myös paremmin suojattuja ulkopuolisilta hyökkäyksiltä.

“Me rakennamme luottamusta internet-alustoihin hajautetuilla malleilla ja rakenteilla. Ne mahdollistavat usean osapuolen osallistumisen”, Boschin digitalisaatiosta vastaava johtaja Michael Bolle (kuvassa) arvioi.

Boschin aloitteesta huomenna Berliinissä tapaavat myös alan organisaatiot, kuten Institute of Electrical and Electronics Engineersin (IEEE), Digital Europen, ETSI:n, Eclipse Foundationin, Trustable Technologyn, Plattform Industrie 4.0:n ja Truested IoT Alliancen.

Digital Trust Forum-tapaamisen tarkoituksena on ratkaista digitaalisten järjestelmien luottamuksen rakentaminen ja varjeleminen. Vuoteen 2020 mennessä maailmanlaajuisen IoT-markkinan odotetaan kasvavan 250 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaa 35 prosentin vuotuista kasvua.

Lisää: Boschin latausinfra ja lohkoketjut (LINKKI) ja BCW19-tapahtumasta (LINKKI) ja aiempi artikkeli Bittium/BCW19 (LINKKI).

5 000 kävijää, 80 näytteilleasettajaa, 150 puhujaa

Bosch ConnectedWorld järjestetään 15.–16.5 Berliinissä.  Tapahtumassa yli 80 näytteilleasettajaa esittelee IoT:n luomia uusia mahdollisuuksia työssä ja jokapäiväisessä elämässä. Suomesta mukana on Bittium sulautetun suunnittelun osaamisellaan.

Tapahtumaan odotetaan kahden päivän ajaksi noin 5 000 kävijää. Puhumassa ovat pääjohtaja Volkmar Denner lisäksi muun muassa Munich Re:n toimitusjohtaja Joachim Wenning, Vattenfallin toimitusjohtaja Magnus Hall ja HTML:n keksijä, internetin kehittäjä Sir Timothy Berners-Lee. Näyttelyosuudessa on 80 yritystä omine demoineen.

Aloituskuva: Boschin pääjohtaja Volkmar Denner

TAUSTAA: Bosch on pääosin säätiön omistuksessa

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti.

Mielenkiintoiseksi tekee, että 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Omistajuuteen liittyvistä toiminnoista huolehtii Robert Bosch Industrietreuhand KG, jolla on myös äänienemmistö. Muut osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta