Lisää lahjoitustohtoreita yrityksiin

Suomalaisyritykset ja tohtorit yhdistävään Post Docs in Companies -ohjelmaan on valittu uudet osallistujat. Yhdeksän säätiön rahoittamalla ohjelmalla saatiin suomalaisyrityksiin 17 uutta tohtoria. Osaamisalueet vaihtelevat nanotekniikasta tietotekniikkaan ja kemiasta biologiaan ja terveystieteisiin.

Yrityksistä mukana ovat tänä vuonna Arbonaut, Nordic Healthcare Group, Orion Pharma, Plehat Oy, Imaqen, Aboa Space Research, Botlabs, UPM-Kymmen, Neste, Satellio. Bittium, Emooter, Sapotech, Capsamedix ja Boliden Kokkola.

PoDoCo-ohjelman tarkoituksena on, että tohtorit saava yritys palkkaa heidät jatkossa tehtäviin, joissa edistetään yrityksen pitkäjänteistä strategista uudistumista.

”Tämänkeväisestä julkisesta keskustelustakin huomaa kuinka tärkeää on, että akateeminen maailma ja yritysmaailma kohtaavat’’, sanoo PoDoCo-tohtoriohjelman perustajaisä ja johtoryhmän puheenjohtaja professori Yrjö Neuvo.

Suomen pitkäjänteisen kilpailukyvyn kannalta katsottuna tarvitsemme lisää tätä molempia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä”, toteaa Neuvo.  Hänellä on pitkä kokemus Tampereen teknillisestä korkeakoulusta ja Nokiasta.

PoDoCo-ohjelmaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maa- ja vesitekniikan tuki, Svenska Kulturfonden, Tekniikan edistämissäätiö, KAUTE-säätiö, Liikesivistysrahasto, Maj ja Tor Nesslingin säätiö ja Paulon säätiö. Jaossa on vuosittain lähes miljoona euroa, joka mahdollistaa arviolta 35 kokovuosiapurahan myöntämisen vuosittain.

Seuraava apurahahakukierros toteutetaan ensi syksynä.

Vuoden 2019 PoDoCo-tohtorit.

Taustaa: PoDoCo-ohjelmaa organisoi teollisuuden innovaatioyhteisä Dimecc,  Oy, jonka takana ovat valmistavan ja digitaalisen teollisuuden yritykset, yliopistot ja tutkimuslaitokset. PoDoCo-ohjelman vetäjä on Seppo Tikkanen.

Lisää: PoDoCo-ohjelma (LINKKI)

Kuvituskuva: Dimecc

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/