Oulu 5G- ja 6G-yhteistyöhön etelä-korealaisten kanssa

Oulun yliopisto on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen uusien matkapuhelintekniikoiden osalta Etelä-Korean elektroniikan ja televiestinnän tutkimuslaitoksen (ETRI) kanssa. Sopimus koskee yhteistyötä 5G- ja 6G-tietoliikennetekniikassa ja sen tutkimuksessa.

Etelä-korealainen ETRI on alan johtava tutkimuslaitos, joka työllistää noin 2000 tutkijaa, joista noin 170 työskentelee tulevaisuuden tietoliikenneteknologian parissa. Sitä rahoittaa Etelä-Korean hallitus, ja se on listattu jo vuosien ajan Yhdysvaltojen patenttien arvioinnissa kärkeen.

Oulun yliopiston 6G Flagshipilla on tällä hetkellä reilut 200 tutkijaa ja muutaman vuoden kuluttua ohjelmassa odotetaan tulevien teknologioiden parissa työskentelevää jopa 500 tutkijaa.

Allekirjoitustapaamisessa keskusteltiin tiiviisti matkaviestinnän tulevaisuuden toimista, suunnitelmista ja visiosta. Sopimuksen allekirjoittivat tohtori Hyun Kim (Hyper-Connected Communication Research Laboratory, ETRI) ja Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki.

Lisää: Oulun yliopiston CWC:n 6G Flagship-ohjelma (LINKKI), ETRI (LINKKI), artikkeli Oulun 6G-tutkimuksesta Uusiteknologia 1/2019-lehdessä (LINKKI) ja 6G-uutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Vasemmalta oikealle: Oulun yliopiston 6G Flagshipin ohjemapäällikkö Esa Posio, ETRI:n Future Mobile Communication Research -yksikön johtava tutkija Kapseok Chang, laboratorion varajohtaja Tae Joong Kim, Hyper-Connected Communication Research -labratorion varajohtaja Hyun Kim ja Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sekä 6G Flagship-ohjelman johtaja Matti Latva-aho ja ohjelman tutkimuskoordinaattori Marja Matinmikko-Blue.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta