Täyssähköautot ja käytetyt ladattavat hybridiversiot suosituimpia

Uusien henkilöautojen ensirekisteröintien kokonaismäärät ovat Traficominn mukaan laskussa samaan aikaan kun täyssähköautojen ja käytettyinä maahantuotujen ladattavien hybridien myyntimäärät kasvavat.  Määrät olivat silti varsin pieniä perinteisiin  bensiini- ja diesel-autojen myyntiin verrattuna.

Alkuvuoden aikana rekisteröitiin Suomessa kaikkiaan 60 277 uutta henkilöautoa, kun vastaava määrä vuonna 2018 oli 69 612.  Ensirekisteröinnit laskivat 13,4 prosentilla vuoden 2019 tammi-kesäkuussa edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Vaihtoehtoisista käyttövoimista sähkö oli suosituin uusissa autoissa, joita Traficomin mukaan rekisteröitiin alkuvuonna 995, mikä on jopa enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä (776).  Muiden käyttövoimien ensirekisteröintiluvut ovat bensiini- ja dieselautojen tavoin laskusuunnassa.

”Vaikka ladattavien hybridien määrät ovat ensirekisteröinneissä laskeneet, niin käytettynä tuotujen puolella niiden osuus on kasvanut huomattavasti,” sanoo Traficomin Karoliina Aalto.

Käytettynä tuotiiin tammi-kesäkuussa tuotiin 2605 ladattavaa hybridiä. Vastaava määrä vuonna 2018 (tammi-kesäkuussa) oli 893. Pääasiassa tuodut autot olivat bensiinihybridejä, mutta myös dieselhybridien suosio on kasvanut.

Alkuvuodesta on rekisteröitykin 2408 lataushybridiä, joista Volvoja on lähdes puolet eli 1 128.

Kaikkiaan alkuvuoden aikana Suomeen on tuotu 20 404 käytettyä henkilöautoa.

Myös täyssähköautojen suosion kasvu näkyy käytettynä maahantuotujen autojen tilastomäärien kaksinkertaistumisena. Määrät ovat silti  varsin pieniä perinteisiin voimalähteisiin verrattuna.

Kuvituskuva: Volvo