Uutta rahaa älylukon taakse – 190 miljoonaa euroa

Pääomasijoittaja Nordic Capital lähtee kiihdyttämään oululaisen iLoqin kasvua ja tuotekehitystä ostamalla yrityksen Sievi Capitalilta ja muilta osakkeenomistajilta. Kauppasumma on 190 miljoonaa euroa.

Oululaisen iLoqin teknologia ja yhtiön ohjelmistot ovat patentoituja ja ne mahdollistavat sähköisen lukituksen ilman paristoja tai kaapeleita.

“Yhdessä Nordic Capitalin kanssa pystymme nopeuttamaan kansainvälistä kasvusuunnitelmaamme ja jatkamaan uuden teknologian, ominaisuuksien, ja tuotteiden kehittämistä”, iLoqin toimitusjohtaja Heikki Hiltunen sanoo.

ILoq perustettiin vuonna 2003. Yrityksen perustaja Mika Pukari ja johtoryhmä jatkavat yrityksen osaomistajina kaupan jälkeenkin. Vuonna 2018 yrityksen liikevaihto oli noin 50 miljoonaa euroa ja vuosittainen kasvu on ollut yli 20 prosenttia viimeisten vuosien aikana

Osakekauppana toteutettavan yrityskaupan velaton kauppahinta on 190 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinnan määrä täsmentyy yrityskaupan täytäntöönpanon yhteydessä ja kauppahinta maksetaan käteisenä toteuttamisen yhteydessä.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä tarvittavien kilpailuviranomaisten hyväksymisiä. Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2019 aikana.

Lisää: Aiemmat iLoqin älylukkoja käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Päivitetty 15.10.2019