Oululainen optisen mittaamisen osaaja uusiin käsiin

Hollantilainen TKH Group NV on ostanut oululaisen FocalSpecin, joka valmistaa 2D- ja 3D-mittaamiseen tarkoitettuja optisia antureita. Niitä käytetään esimerkiksi tarkkaan ja nopeaan 3D- ja 2D-mittaamiseen muun muassa matkapuhelinten ja painetun elektroniikan tuotantolinjoilla.

FocalSpecin hallituksen puheenjohtaja, Sauli Törmälä (vas.) ja LMI Technologiesin toimitusjohtaja Terry Arden (oik.)

Oululaisyritys liittyy TKH Groupin teollisuuden mittalaitteita valmistavan kanadalaisen LMI Technologiesin kanssa. Yrityskaupan ansiosta TKH Groupin optiset teknologiat täydentyvät Line Confocal Imaging -teknologialla, joka on käytössä erilaisissa vaativissa sovelluksissa muun muassa kuluttajaelektroniikan, akkujen, puolijohteiden ja lääketieteen teknologian tuotannossa.

FocalSpecin Oulun toimipaikasta muodostetaan LMI:n globaali LCI-teknologian osaamiskeskus. Yrityksen nykyiset toiminnot jatkuvat keskittyen tuotekehitykseen ja tuotantoon. Tuotekehitystä vahvistetaan tiedotteen mukaan lisäresursseilla ja LMI:n mittausjärjestelmien sovellusalustoilla. FocalSpecin myynti vahvistuu myös, kun tuotteet pääsevät LMI:n globaaliin jakeluverkostoon.

“Line Confocal -sensorit tarjoavat meille harppauksen teknologisessa kyvykkyydessä mitata läpikuultavia, läpinäkyviä ja kaarevia materiaaleja, kuten matkapuhelinteollisuudessa yleisiä monikerroksisia lasikomponentteja. Kun tämä optista mittausta uudistava LCI-teknologia yhdistetään meidän Gocator-mittausohjelmistoomme ja massatuotannon osaamiseemme, voimme tarjota asiakkaillemme ennennäkemättömän kustannustehokkaita ja helppokäyttöisiä mittausratkaisuja”, toteaa Terry Arden, LMI Technologiesin toimitusjohtaja.

FocalSpec perustettiin vuonna 2009 kaupallistamaan VTT:llä kehitettyä Line Confocal Imaging -teknologiaa. Yrityksen omistajia ovat tähän saakka olleet VTT Ventures, Nordic Option, Veritas ja Sauli Törmälä sekä joukko muita yksityisiä sijoittajia.

Vuoden 2019 aikana FocalSpec löi itsensä läpi matkapuhelinteollisuuden mittauslaitetoimittajana.

Yrityksen tärkeimpiä asiakkaita ovat systeemi-integraattorit, jotka toimittavat tuotantolinjojen laadunvalvontajärjestelmiä maailman johtaville matkapuhelinvalmistajille. FocalSpecin hallituksen puheenjohtaja, Sauli Törmälä kertoo, että LCI-teknologia täydentää LMI Technologiesin 3D-mittalaitevalikoimaa ja heidän mittausohjelmistonsa puolestaan LCI-sensoreiden kyvykkyyttä.

Kuvat: FocalSpec (ks. nettivideo tekniikasta LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta