Suomalaistiimi tuli neljänneksi kyberturvan olympialaisissa

Tietoturvayhtiö Nixun tiimi tuli neljänneksi Kanadassa järjestetyssä Cyberlympics-hakkerointikilpailussa.  Viime vuonna joukko tuli toiseksi. Voitto meni Hollantiin Jobless Hackers -tiimille.

Kanadassa järjestettiin 26.−27.10. kahdeksannen kerran kansainvälinen eettisen hakkeroinnin mestaruuskilpailu. Cyberlympics-kisan taustalla on EC-Council-säätiö, jonka tavoitteena on lisätä kyberturvatietoisuutta ja vahvistaa kansainvälisten kyberturva-ammattilaisten yhteistyötä. Voitto meni Hollantiin Jobless Hackers -tiimille. Toiseksi tuli australialainen TSS. Hollantilainen KPN:n Sector C tuli kolmanneksi ja Nixu neljänneksi.

Vuosi sitten 2018 Nixun tiimi tuli toiseksi. Lisää (LINKKI).

Tänä vuonna finaali keskittyi verkkopalvelimien haavoittuvuuksien löytämiseen, kun karsinnoissa sen sijaan haasteita oli ollut monilta osa-alueilta. Nixun joukkue yllättyi, että finaalin alkuhaaste vaati bruteforce-menetelmää eli salasanan murtamista yksinkertaisesti kokeilemalla eri vaihtoehtoja.

”Alkuhaaste oli USB-tikku, jonka LUKS-salatun osion salasana piti murtaa. Ajattelimme, ettei kyseessä voinut olla bruteforce-haaste, sillä se vaikutti liian helpolta. Olimme väärässä, ja siksi pääsimme lähtemään takamatkalta kisaan”, kertoo Nixun kyberturvakonsultti Juho Jauhiainen.

Hakkeritapahtumat kehittävät kyberturva-ammattilaisten osaamista. Hakkeritapahtumat ovat oiva tapa tarjota nixulaisille mahdollisuuden oppia uutta ja verkostoitua samalla kansainvälisessä kyberturvayhteisössä. Se tarjoaa myös rekrytointikanavan uusien työntekijöiden hakemiseen.

Lisää: Cyberlympics 2019 tulokset (LINKKI), hollantilaisten voittouutinen (LINKKI) Nixu Challenge kotisivu (LINKKI), vuoden 2018 Nixun voittouutinen 10.10.2019 (LINKKI)

TAUSTAA: Cyberlympics Joukkueet ottavat mittaa toisistaan erilaisissa haasteissa, joissa mitataan osaamista muun muassa tietoturvaloukkausten tutkinnassa sekä web-sovellusten ja käyttöjärjestelmien haavoittuvuuksien etsinnässä ja hyväksikäytössä

Kilpailuun osallistutaan 12 tuntia kestävän alkukarsinnan kautta. Alkukarsintoihin osallistui tänä vuonna 141 joukkuetta ympäri maailman. Finaaleihin kutsutaan kustakin maanosasta kaksi parhaiten pärjännyttä joukkuetta. Lisää (LINKKI)

Kuvituskuva: Shutterstock