Langaton IoT-ohjain kahdella suoritinytimellä ja salauksella

Norjalainen Nordic Semiconductor on julkistanut ensimmäisen kahteen ARM:n Cortex-M33 -prosessoriytimeen perustuvan IoT-ratkaisujen järjestelmäpiirin nRF5340. Uutuus yhdistää tehokkaan sovellusprosessorin verkkoprosessoriin ja laitteistotason tietoturvaan. Tuki on Bluetoothin 5.1-, BLE- ja MESH-versioille ja Zigbeelle.

Uutuus on suunniteltu Internetin laitesovelluksille ja sulautetuille ratkaisuille, jotka vaativat tehokasta suojausta tai digitaalisen signaalin ohjausta.   Piiri sopii esimerkiksi sovelluksiin kuten valaistuksen ohjaus, teollisuusautomaatio, puettava tekniikka ja monimutkaiset esineiden Internetin sovellukset.

Nordic Semiconductorin uusi nRF5340 on seuraavan sukupolven nRF5-sarjan SoC: n ensimmäinen jäsen. Uutuus perustuu valmistajan nRF51- ja nRF52-sarjan moniprotokollaisiin SoC-piirehin.n

nRF5340 tukee tärkeimpiä langattomia protokollia, kuten Bluetoothin 5.1/BLE/MESH ja Zigbee. Uutuuspiirin käyttämä Cortex-M33 -prosessoriydin on sovellusprosessori, joka toimii jopa 128 MHz:n taajuudella. Piiri tarjoaa 510 CoreMarkin suorituskyvyn.

Cortex-M33-ydin tukee liukulukulaskentaa sekä signaalinkäsittelytoimintoja (DSP). nRF5340 piiri tarjoaa sovellusprosessorille yhden megatavua flash-muistia ja 512 kilotavua RAM-muistia. Piiri tukee myös ulkoisen muistin käyttöä.

Piiri sisältää ARM:n CryptoCell-312 tietoturvaprotokollien laitteistokiihdytyksen, TrustZone -teknologian ja suojatun avaimen tallennuksen korkealla turvallisuustasolla (Secure Key Storage).

Langattoman verkon tietoliikenteestä huolehtii täysin ohjelmoitava, erittäin pienitehoinen verkkoprosessori, joka toimii 64 MHz: llä (238 CoreMark), ja siihen on varattu 256 kt Flash ja 64 KB RAM.  Verkkoprosessori on optimoitu alhaiselle virrankulutukselle (101 CoreMark/mA)

NRF5340 sisältää uuden, tehoon optimoidun moniprotokollaisen 2,4 GHz:n radion, joka kuluttaa kolmen voltin käyttöjännitteellä lähettäessä virtaa 3,2 mA (0 dBm lähetysteho) ja vastaanotossa 2,6 mA. Lepotilavirta on 1,1 µA.

Dynaaminen moniprotokollainen tuki mahdollistaa samanaikaisen Bluetooth LE- ja -MESH-, Thread-, Zigbee-toiminnan toteuttamisen.  Radio tukee kaikkia Bluetooth 5.1 -suunnanhakuominaisuuksia.

Uusi nRF5340 toimii 1,7–5,5 voltin syöttöjännitealueella, mikä mahdollistaa helpon tehonsyötön ladattavista akuista ja USB:stä. nRF5340 SoC sisältää entistä laajemman lämpötila-alueen pystyen toimimaan hyvin jopa +105°C käyttölämpötilassa. Piiri toimitetaan 7×7 mm aQFN-kotelossa 48 GPIO:lla.

Uuden piirin ohjelmistokehityspaketti nRF Connect SDK integroi Zephyr RTOS:n, Bluetooth LE -protokollapinon, sovellusesimerkit ja laitteistoajurit. NRF Connect SDK on saatavissa netistä GitHubissa ja on myls tukee myös Seggerin Embedded Studio IDE -työkalupakettia.

Lisää: Nordic Semiconductor (LINKKI), nRF5340-tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/