Suomalaisyritys hyödyntämään Amazonin 5G-reunalaskentaa

Amazonin pilvipalveluyritys AWS esitteli Las Vegasin re:Invent-tapahtumassaan uuden Wavelength-ratkaisun, jonka avulla voidaan toteuttaa sovelluksia, joissa vasteajat ovat 5G-verkossa millisekunteja. Yhtenä ensimmäisenä hyödyntäjänä on suomalainen virtuaalisilmikon kehittäjä Varjo Technologies. Amazon on tuomassa myös tehokkaita ARM-suorittimia pilvipalvelimiin ja reunalaskentaan.

Wavelengthin kerrotaan sulauttavan Amazonin AWS:n laskenta- ja tallennuspalvelut 5G-verkkojen reunoille, jolloin voidaan kehittää erittäin alhaista vasteaikaa vaativia palveluja.

Niitä voivat olla esimerkiksi koneoppimisen eri muodot, autonomiset laitteistot teollisuudessa, älyautot ja -kaupungit, esineiden Internet (IoT) sekä laajennettu- ja virtuaalitodellisuus.

Mukana on myös mobiilioperaattori Verizon ja Suomesta Varjo Technologies, joka hyödyntää uutta tekniikkaa  ammattitason AR/VR-silmikoiden kytkemisessä verkkoon.

”Ei kestä enää kovin kauaa, että käytämme simuloinnissa täysin langatonta, sekoitettua todellisuutta”, kertoo Varjon perustaja ja toimitusjohtaja Niko Eiden. Tämä tulevaisuuden työtila pitää renderoida pilvessä. Sen kehittämisessä pilvipalveluiden nopeus ja luotettavuus ovat elinehto.

Kalliiden, paikallisten laskentapalveluiden kehittämisen sijaan Varjo voi hyödyntää Eidenin mukaan  AWS Wavelengthin ansiosta reunalaskentaa skaalaamaan renderointiteho ja teollisuustarpeitakin vastaava VR/MR-liiketoimintamme tuhansista yksiköistä satoihin tuhansiin.

Amazon on muutenkin aktiivinen uusien tekniikoiden tarjoamiseksi. Yritys esitteli joulukuun alussa myös  Braket-palvelun, jonka kautta voi käyttää kvanttitietokoneita (LINKKI) ja uuden sukupolven ARM-pohjaisen 64-ytimen EC 2 Graviton 2 -suoritinversion tuominen palvelimiin ja reunalaskentaan (LINKKI1), (LINKKI2) ja (LINKKI3). Suoritinversioita on useita, uutisia Anatechin sivulta (LINKKI1) ja (LINKKI5)

Lisää: AWS Wavelengt (LINKKI) ja osa AWS:n re:Invent-tapahtuman uutuudet (LINKKI) ja esitykset nettivideoita (LINKKI)

Kuvituskuva: Autovalmistajista muun mussa Volvo hyödyntää Varjo Technologiesin virtuaalisilmikoita kehitystyössään.

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2019/