Monitaso-lidarilla luotettavaa tunnistusta

Saksalaisen Pepperl+Fuchsin 3D-tunnistukseen tarkoitettu LiDAR-anturi voi analysoida neljä skannaustasoa ja tunnistaa ja mitata esimerkiksi objektien pituuden, leveyden ja korkeuden.  Mittausalueen avauskulma on 100 astetta.

Pepperl+Fuchsin  R2300 -lidari (Light Detection And Ranging) käyttää neljää hieman porrastettua skannaustasoa, jotka generoidaan anturikotelon sisällä pyörivällä peilillä.  Laaja mittausalue jopa kymmeneen metriin, jos objektit ovat kirkkaita, ja neljään metriin, jos pinnat ovat tummia.

Mittaustaajuus on 50 kHz. Skannaustaajuudeksi voidaan valita 12,5 Hz tai 25 Hz sekä resoluutioksi jopa 4000 pikseliä skannausta kohden. Näiden ominaisuuksien avulla monitasoskanneri kattaa lukuisten erilaisten sovelluksien tärkeimmät vaatimukset.

Seuranta-aluetta voidaan lisäksi muokata joko valitsemalla seuranta-alueen ulkopuolella olevat peitettävät alueet tai asentamalla toinen R2300 ensimmäisen laitteen rinnalle, jolloin näkökenttä kasvaa 180 asteeseen.

LiDAR-anturin korkeus on 58 millimetriä.

Ominaisuus, joka erottaa uudet 3D-anturit muista, on pieni – ja siksi korkea – kulmaresoluutio, vain 0,1°. Valmistajan mukaan yksikään vastaava LiDAR- tai monitasoskanneri ei tällä hetkellä saavuta vastaavaa tarkkuutta. Lasereille tyypillisten tarkkojen infrapunavalopisteiden avulla R2300 pystyy tunnistamaan luotettavasti monimutkaisia objektirakenteita ja ääriviivoja.

R2300:n PRT (Pulse Ranging) -teknologia takaa paitsi erinomaisen riippumattomuuden objektin ja pinnan ominaisuuksista, se myös kestää hyvin muualta tulevan valon, HF-lamppujen ja sovellusympäristön optisten heijastumien aiheuttamia häiriöitä.

Toinen R2300:n ainutlaatuinen myyntivaltti monitasoskannerien markkinoilla on lähettimen ja vastaanottimen mekaaninen erottaminen optiikkayksikössä, joka estää esimerkiksi lian tuomat lukuongelmat.

R2300:n integroitu pilottilaser yksinkertaistaa myös anturin suuntausprosessia pintojen ja haluttujen kohteiden mukaisesti käyttöönottovaiheessa. Se kytketään käyttöön suuntausta varten ja on aktiivinen ainoastaan käyttöönoton aikana.

Anturi on suunniteltu kovaa käyttöä varten teollisuuden ja muihin ammattimaisiin sovelluksiin. Anturin kotelo on toteutettu kestävästä muovimateriaalista ja anturipään elektroniikka on toteutettu kiinteillä komponenteilla, mikä antaa tehokkaan suojauksen tärinää vastaan.

R2300 tuottaa aikaleimalla varustettua dataa kulmasta, etäisyydestä ja heijastavuudesta. Data lähetetään laitteen Ethernet-liitännän kautta. R2300:sta on tulossa muitakin liitäntävaihtoehtoja.

Lisää: Pepper-Fuchs (LINKKI) ja Suomen edustaja Sensonor Oy (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta