Googlen käyttöjärjestelmä Suunnon älykelloon

Suunto ottaa uudessa älykellossaan käyttöön Googlen Wear-käyttöjärjestelmän. Laitealustana on Qaulcommin Snapdragon Wear 3100. Aiemmissa malleissa Suunto on käyttänyt omia järjestelmäratkaisujaan. Uutuus on suunniteltu Suomessa ja valmistettu Kiinassa.

Uusi Suunto 7 yhdistää suomalaisyrityksen urheiluasiantuntemuksen Wear OS by Googl -käyttöjärjestelmän älytoimintoihin. Uusien älykellojen ongelmana on ollut lyhyt akkujen käyttöaika.

Suunto lupaa uudelle 7 mallilleen 12 tunnin akunkesto jatkuvassa GPS-seurantatilassa tai 48 tuntia muuta päivittäiskäyttöä. Paikannus tapahtuu GPS-, Glonass-, Galileo-satelliittien avulla.  Piirinä on Qualcommin Snapdragon 3100, josta on loppuvuodesta esitelty myös 3300-versio.

Suunnon urheilukokemusta tukevat laitteen yli 70 urheilutilaa juoksusta ja pyöräilystä lasketteluun ja surffaukseen, harjoittelun seuranta, musiikin hallinta sekä Suunto-sovelluksen harjoitteluanalyysit.

Googlen Wear OS tuo kelloon puolestaan Fit- ja Assistant-toiminnot ja Play-kaupan maksusovellukset. Tarjolla on myös muita päivittäistoimintoja, kuten ilmoitukset, kalenteripäivitykset ja säätiedot.

’’Otimme vastaan  haasteen ja suunnittelimme älykellon, jossa on myös monipuoliset urheilukello-ominaisuudet – ja toisaalta urheilukellon, joka toimii mahdollisimman hyvin sekä urheilukäytössä että kiireisessä elämässä’’, viestii Suunnon emoyhtiön Amer Sports -konsernin digitaalisen liiketoiminnan johtaja ja yhdistettävistä laitteista ja digipalveluista vastaava johtaja Heikki Norta.

Kellon offline-ulkoilukartat ja Suunnon15 eri lajin lämpökartat auttavat käyttäjiä löytämään perille ja tutustumaan harjoittelureitteihin silloinkin, kun puhelin jää matkasta tai tarjolla ei ole mobiiliverkkoyhteyttä. Uutuuden hinta on muutaman kympin alle 500 euroa.

Suomessa suunniteltu kello valmistetaan Kiinassa. Kellon ulkokuori on testattu Suomessa iskun-, veden- ja liankestäväksi. Siinä on kirkas OLED-kosketusnäyttö, joka on suojattu Gorilla Glass -lasilla, jonka luvataan sietävän iskuja, vettä ja likaa. Vesitiiviys luvataan 50 metriin asti.

Painoa uutuudella on 70 grammaa ja kuori on vahvistettua polyamidia ja rengasosa terästä. Puhelin tukee Android- ja Applen iOS-käyttöjärjestelmiä.

Lisää: Suunto (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI), Quacommn Snapdargon Wear 3100 (LINKKI) ja Google Wear OS (LINKKI)

TAUSTAA: Nykyisin kiinalaisen Antan omistama Amer Sportsiin kuuluvan Suunnon pääkonttori ja tehdas sijaitsevat edelleen Suomessa. Marraskuussa koko Amer Sportsin omistajaksi tuli Kiinan suurin urheiluvaatteiden valmistaja Antan suomalaisyhtiö Mascot Bidco Oy.

Tulevaisuus näyttää pysyykö Suunto kiinalaisomistuksessa.  Yrityksen kilpailijoita ovat suomalainen  Polar sekä yhdysvaltalaiset Apple ja Garmin sekä monet muutkin kännykkävalmistajat Samsungista Huaweihin.

Suomessa  on Suunnon ja Polarin lisäksi laajast sporttialueen alusta-, ohjelmisto- ja algoritmiosaamista, joita edustavat muun muassa Elektrobit sekä Firstbeat, jonka algoritmeja hyödynnetään Suunnon lisäksi Huawein, Garminin ja Sony ratkaisuissa.

Lisää: Aiemmat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä – Urheilukellot / sporttikellot (LINKKI1 & LINKKI2), älykellot (LINKKI) ja sykemittarit (LINKKI)

Tärkeimmät teknologiauutiset kätevästi myös uutiskirjeenä! Tilaa (LINKKI)

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2019/