CES2020: Suomalaista sulautetun osaamista korealaisyhtiölle

Suomalainen ohjelmistotyökaluja kehittävä Qt syventää strategista kumppanuuttaan korealaisen LG Electronicsin kanssa. Yhtiöt aloittavat aiempaa tiivimmän yhteistyön sulautetuissa järjestelmissä muun muassa autoteollisuuden, robotiikan ja älykotien markkinoilla. Asia julkistettiin äsken Las Vegasin CES2020-messuilla.

Ohjelmistotyökaluja kehittävän The Qt Companyn ja korealaisen laitevalmistaja LG Electronicsin laajennetty strateginen kumppanuus liittyy pyrkimyksiin esitellä webOS-käyttöjärjestelmää uusille asiakkaille ja edistää ratkaisun ottamista käyttöön yhä useampiin laitteisiin.

LG:n ja The Qt Companyn yhteistyö rakentuu webOS-käyttöjärjestelmän ympärille. josta korealaisyhtiö kehitti version älylaitteille käyttäen Qt-kehitysalustaa.

Kuvassa LG Electronicsin teknologijohtaja I.P. Park ja QT Companyn toimitusjohtaja Juha Varelius

’’Qt on yksi tärkeimmistä kumppaneistamme, jolla on tuhansia asiakkaita kymmenillä eri toimialoilla”, sanoo LG Electronicsin teknologijohtaja I.P. Park.

Korealaisyhtiön tavoite on nyt tehdä WebOS-käyttöjärjestelmästä alusta paitsi sen omille, myös muiden laitevalmistajien sekä kehittäjien palveluille ja laitteille maailmanlaajuisesti.

”LG Electronicsilla on pitkä historia Qt:n käytöstä käyttöliittymän kehitysalustana webOS:n omaavissa tuotteissa. On hienoa, että voimme syventää”, sanoo  The Qt Companyn toimitusjohtaja Juha Varelius kertoo.

Laajennetun kumppanuuden myötä Qt:n käyttäjät pääsevät hyödyntämään webOS:n USB-, Wifi-, Bluetooth-, multimedia- ja OTA-päivitys -ohjelmistopinoja.

Koska webOS-käyttöjärjestelmässä käytetään samoja ohjelmointikieliä kuin Qt:ssä (esim. QML, HTML5 ja C ++), webOS:n käyttöönotto on vaivatonta ja se lyhentää markkinoille tuloaikaa. Jatkuvan integroinnin ansiosta webOS-käyttöjärjestelmä on aina yhteensopiva uusimpien Qt-versioiden kanssa.

Kuvituskuva: LG esitteli  CES2020-messuilla QT:n ratkaisujen lisäksi laajemminkin sulautettua osaamistaan. Kuvassa ThinQ Home -tekoälytuotteisiin kuuluvia tuotteita robotista älykodin muihin ratkaisuihin.