Murata laajensi roimasti Vantaan anturituotantoaan

Japanilainen Murata on laajentanut Vantaalla sijaitsevaa MEMS-anturitehdastaan. Uudet 42 miljoonan euron tilat vihittiin tänään käyttöön. Näin yhtiö sai käyttöön nykyisten tuotanto- ja tuotekehitystilojen lisäksi kolmanneksen uutta tuotantotilaa. Kasvua haetaan autojen ADAS-järjestelmistä  ja muista MEMS-anturien uusista käyttökohteista.

Laajennetun MEMS-anturitehtaan kokonaispinta-ala on nyt noin 16 000 neliötä ja kerrosala noin 9000 neliötä.  Muratan Vantaalla valmistamia mikroelektromekaanisia MEMS-antureita käytetään erityisesti autojen turvallisuusjärjestelmissä, työkoneissa ja terveysteknologiassa, kuten sydämentahdistimissa.

Murata kehittää nyt myös merkittävää paikannus- ja turvallisuusteknologiaa myös kuljettajaa avustaviin ADAS-järjestelmiin sekä itseohjautuviin autoihin. Siitä Murata odottaa uutta kasvavaa bisnestä.

’’Tehdaslaajennuksen myötä olemme valmiita vastaamaan kasvavaan kysyntään. Laajennuksessa voimme yhdistää erinomaisesti myös suomalaisen MEMS-teknologiaosaamisen ja Muratan valmistusosaamisen”, sanoo Muratan suomalaisen tytäryhtiön Murata Electronicsin toimitusjohtaja Yuichiro Hayata.

MEMS-antureita käytetäänkin kohteisiin, joissa vaaditaan äärimmäistä mittaustarkkuutta ja vakaata suorituskykyä erilaisissa olosuhteissa. Muratan moduuliliiketoiminnan johtaja ja johtoryhmän jäsen Norio Nakajiman mukaan MEMS-teknologian vahvuus pääsee esiin erityisesti itseohjautuvassa ajamisessa.

Tehdaslaajennus on ollut myös uudenlainen rakennuskohde. Herkkä anturituotanto on otettu huomioon erityisesti rakennuksen runkorakenteessa, joka on erittäin jäykkä ja estää näin tuotantoa häiritsevät maaperän värinät. Antureita valmistetaan puhdastiloissa, joiden vaatimukset näkyvät esimerkiksi rakennuksen massiivisissa ilmanvaihtoratkaisuissa.

Taustaa: Murata Suomen toimintojen taustalla on yrityskauppa, jossa japanilaisyritys hankki vuonna 2012 suomalaisen MEMS-valmistaja VTI Technologiesin. Heillä oli jo ennestään Vantaalla tuotanto-, tuotekehitys- ja toimistotilaa noin 33 000 neliötä ja yksi Suomen suurimmista puhdastiloista.

Kuva: Muratan Vantaan anturitehtaan laajennus etualalla.